KULTUR: Du har garantert kjennskap til Optimistene, og kanskje du selv har vært på et av deres 25 voksentreff opp igjennom årene.

Optimistene, denne trekkspill- og toradergruppen er en viktig del av kulturbilde til Randaberg. Nå kan det se ut til at det går mot slutten, det 26 treffet er mest sannsynlig et av deres siste.

— På bakgrunn av alder og frafall er vi nødt til å vurdere det for hver gang. Vi er jo en gjeng med pensjonister og er nødt til å stoppe på et eller annet vis, forteller Sverre Bø som så sårt ønsker seg flere medlemmer som kan være med å videreføre Optimistene.

Sverre Bø (t.v), Marie Dirdal og formann Jostein Viste ser fram til en kjekk aften på idrettshuset. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Det begynte som en kosekveld for medlemmene, før det etterhvert ble en viktig del av både vår og høst. Før en viss pandemi brøt løs var det et sted mellom 80 og 100 som deltok på deres voksentreff. Etter pandemien har det ikke vært like mange påmeldte, men til årets treff er det snakk om nærmere 80.

— Vi har enda plass til flere, og synes det er stas at et par ungdommer gjester våre treff. Bortsett fra dem er alle over 70, forteller Bø.

Han kan friste med musikk fra Optimistene, dans fra voksenmusikken, smørbrød og kaker, samt utlodning. Maten er laget av damene til de som spiller. Takket være næringslivet har de en god del gevinster å lodde ut, for slik har det vært år etter år.

— Folk har alt spurt om det blir et nytt til høsten, og vi legger ikke skjul på at vi har lyst til å fortsette med dette, men vi er som nevnt nødt til å vurdere etterhvert, avslutter Bø som forteller at publikum ikke bare er lokale, men at flere av dem kommer fra Rennesøy, Madla og Stavanger.