KULTUR:

— I går «startet» kirkejubileet med «I kveld med Tomas og Gunvald», men det er i dag den offisielle åpningen er, åpnet Erling Tokheim.,

I kirkestuen var det stilt ut en tro kopi av kirken på Randabergfjellet og den gamle pipekragen til presten. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Et knippe mennesker hadde valgt å legge turen til Randaberg kirken for å feire 175 årsjubileet. Til tross for få oppmøtte fikk jubilanten en «finfin» feiring.

— Gratulerer med dagen alle sammen, åpnet Målfrid Vestvik Bjåstad.

Hun var invitert for å åpne jubileet og hadde forberedt en musikalsk reise. Med blant annet «Som barn i ditt hus» og «Plass til alle» på repertoaret.

Video: I anledning 175-årsjubileet hadde Berit Knoph Bø, Svein Magne Olsen og Erling Tokheim laget tidslinje over Randabergs kirkehistorie.

Etter den musikalsk reisen ledet av Bjåstad, ble det en historisk reise ved Berit Knoph Bø. I korte trekk fortalte hun om kirkens historie, som allerede begynte 14. mai 1845.

— På den tiden startet de å bygge kirken. Materialene kom fra Arendal på hest og kjerre. Alle måtte bidrag slik den stod ferdig den 27 søndagen i treenighetstiden. For en bragd dette var, sa hun.

Så tok ordfører Jarle Bø over, og fortalte hvor viktig kirken har vært og er for kommunen. Etter å ha studert tidslinjen nøye, var det en ting Bø poengterte manglet;

— Denne tidslinjen mangler folk, noe som er uhyre viktig for å drive en slik kirke, sa Jarle Bø.

Han var glad for at kirkejubileet ble utsatt i to år, for Bø mente det passet fint inn i Randabergs 100-årsjubileum. Han avsluttet med en aldri så liten gratulasjon.