Endelig er hun tilbake

|
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BOKANMELDELSE: 

Ny søndag og ny anmeldelse, denne gang Ingrid Berglund sin nyeste krim, utgitt på Gyldendal forlag.,

Berglund er en av få norske kvinner som skriver krim i Norge, og er uten tvil et geni av få. Jeg ble i full ekstase da jeg ble kjent med at forfatteren skulle komme med ny krim ti år etter forrige.

«Den svarte svanen» har et karakteristisk persongalleri og et finurlig plott. Det er skremmende hvor aktuell boken er og hvor rolig ting kan tones ned. Etter å ha lest boken, merker jeg det var et etterlengtet comeback. Ingrid Berglund er det kvinnelige svaret på Kjell Ola Dahl, har mange av de samme måtene å forme plottet på og skape uventede vendinger.

Boka er god, og den aktuell tematikken rundt pandemien gir meg frysninger langt nedover ryggen. Den er rimelig kort, det går unna. For det kan virke som om Berglund har nok å fortelle, men er sparsommelig med sidene. Jeg mener den kunne vært mye lengre, i stede for korter forfatteren ned på det meste. Det er på en måte det største minuset med boken.

Spør du meg, så mener jeg at Ingrid Berglund står bak en av Norges beste thriller/kriminalroman gjennom tidene, da med tanken på krimmen «Hun som ingen unnslipper» fra 2008.

«Den svarte svanen» er en krim som fortjener terningkast 4, og da ender den opp med det.