KULTUR: Torsdag 27. og fredag 28. oktober inviterer biblioteket til sin litterære skrekkfestival, «Hjemsøkt».

For tredje år på rad vies det tid til litteratur og andre kulturuttrykk der skrekk og uro spiller selve nøkkelrollen. På likhet med de to forrige årene, avholdes festivalen på Tungenes fyr.

— Bakgrunnen for prosjektet er blant annet vårt ønske om å videreformidle kunnskap om skrekklitteratur, men også om en del av nåtidens samfunnsutfordringer som denne sjangeren gjenspeiler, sier biblioteksjef Sebastian Jazdzewski.

Slik blir årets festivalprogram

Torsdag 27. oktober:

— 18:30: Foredrag: «Skrømt og skremt kring Tungenes» med historiker og forfatter Birger Lindanger.

— 19:30: Panelsamtale: «Skrekkuniversets fortellinger og det virkelige livet» med forfattere Janne Stigen Drangsholt, Tor Arve Røssland og Tore Aurstad. Sistnevnte er også panelleder for kvelden.

— 20:30: Fortellerforestilling: «Farfar og de syv hav» med ordsmed og forteller Torgrim Mellum Stene & musiker Marius Løkse.

Birger Lindanger kommer for å holde foredrag om «Skrømt og skremt kring Tungenes». Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Fredag 28. oktober:

— 18:30: Litterær samtale: «Dansk standard» – Forfatter Kim Leine forteller om sin skrekkroman, Dansk standard, i en samtale med biblioteksjef Sebastian Jazdzewski.

— 19:30: Fortellerforestilling: «Draug - et sagn fra Nordland» – fortellerkunst fra med Liv Brita Brodal.

— 20:30: Konsert: General Forsamling – med sine nidviser om brennevin, kvinnesvik og depresjoner, sprer han det glade budskap.