KULTUR: I formiddag tok fem av symfoniorkesterets 85 musikere turen innom Vistneshyttå på Randaberg. Folk strømmet til både langveisfra og kortveisfra for å oppleve den kulturelle begivenheten og den fantastiske naturen Randaberg har å by på.

I løpet av 30 minutter bød musikantene på flere klassiske stykker (et av dem ser og hører du i filmen nederst i saken), og det ved hjelp av sine blåseinstrumenter; valthorn, fagott, obo, fløyte og klarinett, de kalte seg selv for en blåsekvintett.

Du kan se bilder fra den kulturelle begivenheten her:

Mor Anne Kate Sølversen og datter Mariann Ulseth var to av 80 som hadde lagt turen til Vistnes og dagsturhytten for å oppleve klassiske musikkstykker.

— Jeg har selv gått i korps da jeg var liten, da spilte jeg baryton, så det er fantastisk at slike dyktige blåsere legger turen ut i slik skjønn natur, sier Mariann Ulseth, mens mor Sølversen nikker seg enig.

— Sist gang jeg opplevde Stavanger Symfoniorkester live var da de spilte med Morten Abel, og så fikk jeg besøk av tre i orkesteret da jeg fylte seksti år. Det var en helt unik opplevelse, sier Sølversen før datteren skyter inn.

— Det er så live her, og så nydelig utsikt. Jeg pleier å bruke denne hytten, det er så koselig med slike oppholdssteder. Så det å sitte å høre på symfoniorkesteret her er noe jeg ikke kommer til å glemme.

Stavanger Symfoniorkester hadde i dag minikonserter flere steder, og konsertene skjedde der hvor folk ferdes.

Se og hør blåserne fra Stavanger Symfoniorkesteret spille «Morgenstemning»: