KULTUR: Har ditt barn hørt om Peter Pan, Wendy og eventyret i «Drømmeland»?

Nå søker Showakademiet ditt barn i alder 7 til 17 år til å spille alle de kjente og kjære karakterene i eventyret skrevet av J.M. Barrie (1860–1937), og filmatisert av blant annet Walt Disney.

— Vi valgte Peter Pan fordi vi tror historien kan fenge alle aldersgrupper, og vi mener at temaet aldri har vært mer dagsaktuelt enn det er i dag, sier Cathrine N. Nedrum Lanne og legger til.

— Det handler om vennskap, samhold, samarbeid og familie. Dette er noe som skinner gjennom hele musikalen. Uten å røpe for mye tror vi og håper vi at ungdommen og barna gjennom denne musikalen vil skape magi gjennom de kjente sangene og replikkene.

Peter Pan Jr. er den andre musikalen Showakademiet setter opp. Foto: Pixabay

Denne første auditionen skjer elektronisk og de to neste skjer «live». Cathrine N. Nedrum Lanne og gjengen bak Showakademiet trenger totalt 42 barn/ungdom til produksjonen som blir fordelt på to lag.

— Vi valgte dette stykket blant annet for å få flere gutter inn i Showakademiet og gi flere muligheten til å prøve den musikalske sjangeren.

Stykket om Peter Pan er den andre musikalen Showakademiet setter opp og spilles i Sola kulturhus 15 til 17 september 2023. De obligatoriske øvingene skjer fra 2 til 4. juni.

Om stykket har Lanne følgende å si.

— Siden jeg var liten har jeg fått klump i magen når jeg har tenkt på det å bli voksen. Jeg har alltid klart å «koble av» med boken og filmen på en spesiell måte. Man glemmer liksom tid og sted, og får troen på at det finnes en verden hvor alt er bra, sier Lanne og avslutter.

— Så jeg personlig elsker eventyret, ungene mine også. Jentene mine har hver sine favoritter (tingeling og Wendy) mens minstemann elsker Peter Pan og Kaptein Krok. Så det viser jo at eventyret fenger alle.

Rollene Showakademiet søker er:

​To til å spille Peter Pan (Gutt mellom 13 og 17 år) - God skuespiller og vokal.

To til å spille Wendy (Jente mellom 10 og 14 år) - God skuespiller og vokal.

To til å spille John (Gutt mellom 10 og 14 år) - Wendys lillebror.

To til å spille Michael (Gutt mellom 7 og 9 år) - Wendys lillebror.

To til å spille Kaptein Krok (Gutt mellom 14 og 17 år) - God skuespiller.

To til å spille Smisk (Gutt mellom 11 og 17 år) - Kaptein kroks hjelper. Humoristisk og festlig.

Mr. Darling (Gutt mellom 14 og 17 år) - God skuespiller og humoristisk.

Mrs. Darling (Jente mellom 14 og 17 år) - God skuespiller og vokal.

To til å spille Tigerlilje (Jente mellom 12 og 16 år) - God danser/turner.

To til å spille Tingeling (Jente mellom 7 og 9 år) - Må kunne danse/lære ballett.

Seks til å spille Feer (Jenter mellom 7 og 9 år) - Må kunne danse/lære ballett.

Seks til å spille De bortkomne guttene (Gutter og jenter mellom 8 og 12 år)

Seks til å spille De modige jentene/indianer (Jenter mellom 10 og 17 år) (Er med stort sett i hele stykket i flere biroller)

Seks til å spille pirater (Ungdom mellom 14 og 17 år) - Må kunne danse/synge.

Om ditt barn skulle gå videre i denne runden blir en invitert til workshop sammen med andre som er gått videre. Her vil ditt barn få ulike oppgaver som å synge, danse og dramatisere en liten del fra manus. Alt får ditt barn vite på forhånd, og svar på om du har gått videre til neste runde får du senest 10 dager etter audition.