BOKANMELDELSE: Gert Nygårdshaug er ute med sin fjerde bok i serien med Melkior Mussenden i hovedrollen. Han er i en klasse for seg selv, noen som han alltid har vært.

Boken «Skomakeren» inneholder like mye humor som spenning, og er like original som tidligere Nygårdshaug bøker. Poengterer at dette ikke er en kriminalroman, men roman med innhold av spenning.

Mystisk og gåtefull er den også, full av giv, det virker som om Nygårdshaug er utømmelig i påfunn. Plott i denne romanen ligner ingen annen roman med spenningselementer lest.

Noe unaturlig er den innimellom, men slik har Nygårdshaug alltid vært.

De utallige trådene i denne spennende romanen følger handlingen i bølger hvor det avslutter med et smell. Han er vel en av våre mest intelligente krimforfattere, og du håper denne spennende romanen aldri tar slutt.

Her krydres mesterlig fiksjon med politiske brennbare og aktuelle spørsmål. Ingenting forblir ubesvart når en lukker igjen permene. Den brenner seg inn i tankene dine, og nakkehårene reiser seg når vi blir litterært vitne til merkelige ting som skjer i kornåkrene. Dette er absolutt en av årets hittil smarteste roman.

Boken får terningkast 6, ferdig snakka.