KULTUR: Tradisjonen tro arrangerte Randaberg kulturskole sin årlige juleforestilling i kveld på Varen kulturscene.

Den en times lange forestillingen startet med Tirsdagsmusikken som bød på tradisjonelle julelåter som «I en natt» og «Nå tennes tusen julelys». Etter det gikk det slag i slag med dans, gitarspill, blokkfløyte-spill, duetter og pianospill. Det var litt av et program kulturskolen hadde satt i sammen.

Etter at alle kulturskoleelevene hadde framført fellesnummeret «Alt Det Som Skinner» fikk de stående applaus av publikummet. Foto: Simen Ingemundsen

Innflytter Leander Bergseteren, som til vanlig går på musikklinjen i Bjergsted fikk gleden av å avslutte juleforestillingen med låten «The Little Drummer Boy» til stor begeistring blant publikum.

— Det å få muligheten til å synge på denne scenen foran så mange folk er noe jeg virkelig lever for, sier Leander Bergseteren.

En hel måneds innøving ligger bak den svært kompliserte julelåta, skrevet av Katherine Kennicott Davis i 1941. Bergseteren legger ikke skjul på at det vanskeligste med låten er å mestre rytmen.

— Min kulturskolelærer mente stemmen min passet til låten, har jo hørt den en del ganger og liker den godt. Så jeg tok på meg oppgaven, og etter å ha framført låten kjente jeg virkelig på julefølelsen, avslutter Bergseteren.

Randaberg24 slo av en prat med Torleif Kvitno. Det var en stolt og rørt rektor som ikke kunne fått en finere avslutning på semesteret.

— Alt klaffet, og elevene var fantastisk flinke til å framføre det de hadde øvd inn. Det var også utrolig kjekt at så mange la turen til kulturscenen for å oppleve årets juleforestilling, sier Kvitno.

Se våre bilder fra kulturskolens juleforestilling «Alt det som skinner»