Flere nye konserter på Tungenes - sjekk artistlisten

Det er på Tungenes det skjer.

Alle disse kommer til Tungenes fyr for konserter.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

KONSERTER: Tungenes fyr er et populært sted for mindre konserter - og det er booket flere nye artister de neste månedene opplyser Randaberg kommune.

Artisten Siv Jakobsen er allerede nevnt tidligere, men det er ikke alle de neste som kommer, men Baharie er.

15. februar er det Susanna som dukker opp. I over tyve år har Susanna spilt konserter i inn og utland, og så langt har det blitt atten albumutgivelser. En av prosjektene Susanna Wallumrød har gjort er “Jeg vil hjem Al menneskene” med tonesatte dikt av Gunvor Hofmo. I anledning Hofmos 100-års jubileum i 2021 utga Susanna demoene til albumet som kom for ti år siden. Denne våren gjester hun Tungenes Fyr med disse sangene. Susanna fremfører sangene laget av Gunvor Hofmos dikt solo, med piano og vokal, og i duo sammen med saksofonist Harald Lassen.

7. mars er det Days of August som tar turen. Indiefolk-bandet har gitt ut to album, det siste i september i fjor. I Stavanger Aftenblad ble det trillet til fem på terningen, «Vakkert er bare fornavnet». Når man hører gjennom albumet, sendes tankene i retning artister som Bon Iver, Sufjan Stevens, Novo Amor og Hollow Coves. Artister som har gjort det til en kunst å lage musikk som fungerer både på sensommeren og foran peisen midt på tjukkeste vinteren, het det blant annet da.

Det blir en fin tid for konsertinteresserte på Tungenes fram til sommeren.

Hørt om Hanne Kolstø? Hun tar turen til fyret 11. april. Hun er nominert til Spellemannsprisen hele fira ganger - og har gitt ut åtte album.

– På scenen bytter hun på å spille ulike instrumenter, samt at en kassettspiller har en av hovedrollene.. Utover det er det opp til publikum å bedømme om hun virkelig er «bedre enn Beatles», som Tommy Olson skrev i en anmeldelse i Morgenbladet i 2011. Det er i alle fall et faktum at Hanne Kolstø utstråler slik varme på scenen at alle føler seg som hennes bestevenn, heter det blant annet om denne artisten.

Vi er ikke ferdig ennå, for 2. mai kan også bli verdt å ta med seg på Tungenes. Da er det Vilde Bye som kommer på besøk. Bye fra Tromsø slapp sin debut-EP i 2022 som 18-åring. Kritikere og musikkjennere var overstrømmende begeistret for denne artisten. Sin unge alder til tross, Vilde Byes gitarpop/rock-låter synes fulle av sjel og livserfaring. I år kommer debut-LPen. Kom og opplev en fantastisk artist før hun blir for stor for fyret vårt!

Til slutt i denne omgang er det MODDI, visesanger, bustehode og aktivist som kommer.

– Moddi har gitt oss udødelige sanger som "House by the Sea", "Togsang" og sin fortryllende versjon av "Nordnorsk julesalme". Han har vunnet Spellemann to ganger, solgt ut Operaen, mottatt den høythengende Prøysenprisen og turnert verden rundt med konseptalbumet Unsongs, heter det.

Når Moddi går på scenen, vet du aldri helt hva du får. Han opptrer like gjerne med fullt orkester som alene med kassegitaren, og henter fram sanger fra en innholdsrik katalog etter musikalske samarbeider over hele verden. MODDI ser du på Tungenes søndag 2. juni.

Publisert: