KULTUR: Det var «jysla jille julesanger», det var det, den delen undertegnede så.

En av dem som var hentet inn til kulturscenen var Nils Christian Fossdal, mannen bak et populært pubkor i Stavanger som samles, på pub en gang og måneden og synger sine sanger – og de gjør det med den stemme de har, som også publikum har.

Onsdag kveld var han, sammen med rundt 75–80 tilhøre med på kulturscenen.

Han fikk med seg publikum fra starten, for noe av hensikten var nettopp å få med folk på sangen, for her tro man til med det man hadde, eller den stemmen man har.

Publikum gjorde det, og det hele var en vellykket seanse. Nils Christian Fossdal hadde strengt tatt «bare» en sang, nemlig DumDum Boys sin «Stjernesludd».

Den sang man på forskjellig vis, opp og ned i bruk av stemmen – og i det hele tatt var det en god opplevelse, som selv undertegnede sang rolig for seg selv.

Det var første gang man inviterte til dette, men det bør slettes ikke være siste gang. Opprinnelig skulle man ha det en fredag, men det er ikke alltid det passer for alle dem som skal være med.

Denne gang var det opp mot jul, første del var ikke jul sånn sett, men det ble mer julete etter hvert, for inn på scenen etter pausen kom Yngres Mannskor og leverte som vanlig prima vare. Det samme gjorde Morten Kvanvik Rønne – som også dro til med DumDum Boys sin «stjernesludd» som avslutning på en finfin kveld.

Jo, mer av dette – for dette var noe publikum likte, og undertegnede.

Se en ørliten snutt i videoen fra Nils Christian Fossdal og litt da han og publikum sang.