Sjekk Simens terningskast på aktuelle bøker

Simen Ingemundsen er Randaberg24s bokanmelder. Den unge mannen fra Grødem leser mer bøker enn gjennomsnittet og er i tillegg selv forfatter. Dette er ukens bøker.Denne uka kan du sjekke hva Simen har lest, og ikke minst kan du lese mer om de seks forskjellige bøkene. Det er én bok som har fått terningkast seks.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

1. Blasfemi av Trond J. Stavås (Gyldendal forlag) - Terningkast 5

Endelig en tegneserie som gir mening. Jeg leser lite tegneserie for tiden, gikk mye i Donald Duck & Co da jeg var liten, og årlig leser jeg selvsagt de juleheftene jeg kommer over. Men da jeg hørte om «Blasfemi», og at den handlet om ytringsfrihet (Som er i min ånd), kunne jeg ikke dy meg. Noe som jeg ikke angrer et sekund på, dette er en tegneserie helt utenom det vanlige. Trond har forfattet og tegnet en storartet historie, som både sjokkerer og underholder. Den er alvorlig og humoristisk på en og samme tid. Den anbefales virkelig.

2. Overleverne av Alex Schulman (Gyldendal forlag) - Terningkast 4

Sterk, rørende og gripende om tre brødre og en svunnen barndom. Jeg satt å tørket tårer, samtidig som jeg kjente på et indre sinne og en frustrasjon stå sterk at jeg ble utmattet. Jeg måtte bla fram og tilbake for å få med meg alt, og for å kunne forstå det hele. «Overleverne» er en detaljert og innsiktsfull historie full av kjærlighet, sorg og hat. Vell flere vil kjenne seg igjen i mye av det som er skrevet mellom disse to permene, og ja, selv om den er treg til tider, kan den virkelig anbefales.

3. Courtneys krig av Wilbur Smith (Cappelen Damm) - Terningkast 4

Wilbur Smith er en traver innen krim/thriller/spenning sjangeren. Jeg har likt det meste av forfatterens tidligere utgivelser. Sammenliknet en «Courtneys krig» med andre bøker han har gitt ut, er denne god, men ikke hans beste. Leserne blir kjent med Saffron og Gerhard, som skilles da andre verdenskrig bryter løs. Gerhard må kjempe for fedrelandet, mens hans kjære Saffron, som har tjeneste i Spesialoperasjonsenheten, blir sendt til det okkuperte Belgia. Dette er en historie full av håp, og der ondskap er en viktig del av historien. Krig og krim er noe jeg føler passer godt sammen, og ja, den er fengende.

4. De andre av C. J. Tudor (Cappelen Damm) - Terningkast 5

Skummel, skremmende og nervepirrende, er tre ord som beskriver C. J. Tudors nye bok. Jeg elsket hennes debut «Krittmannen», og synes denne er noenlunde like spennende. «De andre» har et fabelaktig karakter-galleri og jeg beundrer de forfatterne så klarer å griper fatt i meg og fillerister meg. Jeg ble sitter måpende igjen etter denne Berg-og-dalbanen av en leseopplevelse, og lure på om det praktisk talt er mulig. Denne likner ikke noen annen thriller jeg har lest, og det er prisverdig å skrive en så forrykende god historie. Dette er en unik og uforglemmelig bok der sidene praktisk talt raser avgårde fra første til siste side. Well done, C. J. Tudor, dette var saftige saker.

5. Elskede barn av Romy Hausmann (Cappelen Damm) - Terningkast 6

Den er kritikerrost til de grader, og jeg er ganske så enig med anmelderne. Tyske Romy Hausmann er en ny krimstjerne på himmelen. Det handler om en kvinne og et barn som har blitt holdt fanget, et marerittet som vil ingen ende ta. Jeg kjente frysninger langt nedover ryggen da jeg slukte denne i et jafs. Så velskrevet, samtidig så grufull og rå. Den er nervepirrende og forfatteren er full av samfunnsengasjement. Det er sjelden en opplever krim-sensasjoner som denne, ja for det er en sensasjon. Jeg ble hektet allerede fra første side og slet med å legge den ifra meg. Jeg måtte bare ha med neste side, og så var det plutselig langt utpå natten. Den er så grusomt, samtidig som den er så underholdende. Underlig er det at Hausmann har skrevet et eventyr, så realistisk og så brennaktuelt. Jeg tar av meg hatten og håper på flere lesefester og sidevendere fra denne forfatteren i nærmeste framtiden. Jeg er sulten på mer Romy.

6. Timeglasset av Tracy Rees (Cappelen Damm) - Terningkast 5

,For de som liker dameroman, noe å underholdes av, og er lei av Lucinda og Jojo, ja da bør Tracy Rees sjekkes ut. Det kan fort bli kjedelig med alle de kvinnelige forfatterne som skildrer tro, håp og kjærlighet, med fullstendig overdrevet klisjeebruk. Tracy Rees er annerledes, hun tar steget et hakk videre, både slik det passer for menn, likefullt som det gjør for kvinner. Historiske detaljer, rørende øyeblikk og underholdende metaforer er noe som danner grunnlaget for en frisk og original historie. Jeg synes dette er en nydelig historien, som er vanskelig å glemme, en aldeles nydelig og rørende historie, jeg måtte flere ganger tørke tårer underveis da jeg leste. Det handler først og fremst om å finne kjærligheten, og om skjulte familiehemmeligheter. Ja hva mer kan jeg si enn, skaff dere denne boken.

Publisert: