PUBTREFF:

Det har ikke vært arrangert pubtreff for de godt voksne siden Thomas Tvedt sang julen inn på Kulturscenen i desember. Siste onsdagen i august er det come-back på det vanlige stedet, puben i sentrum.,

— Nå er vi klar for å ta fatt igjen og vi gleder oss. Ikke bare vi som arrangerer, men jeg blir stadig stoppet på gaten med spørsmål om når det kommer i gang, forteller Bernt Egel Goa.

Flere av den eldre garde i kommunen gleder seg.

Fullvaksinert treff

Han fikk ideen til det som etter hvert har blitt en meget fin tradisjon for kommunens eldre innbyggere. Det er folk i alderen 70-100 år som møtes på puben til sosialt samvær, basar og lett underholdning.

— Pandemien har jo satt en stopper for en del av arrangementene våre, så dette er det første på puben siden september i fjor. Når vi nå kommer i gang så lover vi flere kjekke treff, og på vårt første blir det både basar og musikk. John Almås står for det musikalske denne gang.

Treffene på puben pleier å være godt besøkt. Når dørene åpnes igjen siste onsdagen i august er det personer som er fullvaksinerte som kan ta turen.

Mange av de eldre er det.

<img class="wp-image-46967 aligncenter" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/08/DSC_8321.jpg" alt="" width="796" height="393" >

— En del av de som kommer er bosatt i sentrum. Mange har kjøpt seg leiligheter de siste årene og har valgt seg sentrum som bosted. Men vi har også folk fra andre steder i kommunen som er med. Det kjekke er jo også at mange blir kjent med hverandre og pleier et videre vennskap. Det er jo også noe av hensikten med våre treff, å møte andre sambygdninger og skape sosial kontakt.

Mer musikk

Det er én gang i måneden det skjer, men det kunne nok vært arrangerte flere slike treff for eldre.

— Ja, det kunne det nok ganske sikkert, men vi som arrangerer har også andre ting vi er engasjert i. Senere i høst skal vi arrangere konsert med Trygve «Viking» Lillemo for beboerne på Vistestølen. Trygve har vært med oss flere ganger tidligere og er rett og slett kjempeflink med det han gjør med musikken - og i tillegg er han en meget hyggelig kar bosatt på Grødem.