— Vi har opplevd større frafall i år enn vi er vant til

Sissel Nedrehagen gleder seg til å feire «nostalgisk» 17. mai på Vistestranden.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

NASJONALDAGEN: 

I dag er det bare litt under to uker til 17. mai, og Randaberg musikkorps sliter. Besetningen deres er tynn, og det mangler litt av hvert; Bass, Trombone, Eufonium og Baryton.,

— Hvis musikanter ikke melder seg, kan det resultere i musikkorpset ikke kan delta. Alternative blir å slå oss sammen med skolemusikkorpset. Vi har nemlig aldri opplevd så stort frafall, kun halvparten av korpset kan, som betyr 13, derav kun to på grovmessingen, sier Sissel Nedrehagen.

Korpsmusikk hører selvsagt med på 17. mai, men nå mangler de som mestrer Bass, Trombone, Eufonium og Baryton.

Hun har selv vært med i korpset siden slutten av 70-tallet, og glemmer ikke før i tiden da 17. mai ble feiret på Vistestranden. Derfor var hun rimelig glad da nyheten om å feire nasjonaldagen nede ved Vistestranden kom.

— Jeg oppfordrer tidligere korpsmedlemmer om å melde seg og ikke minst de som har tilhørighet til korpset i Randaberg, men ikke bor i bygda. Alle som kan et instrument må bare melde seg.

Hun mimrer tilbake til to år med pandemi, hvor de spilte utenfor Vistestølen for bilkortesjen, da var de flere enn hva som ønsker å gå i toget i år.

— Det er krise, for hva er 17. mai uten korps. Tidligere manglet vi slagverk, men det har vi ganske mye av i år. Det vi trenger er de som kan spille på grovmessing. Ta gjerne kontakt og bli med, avslutter Nedrehagen.