Artist: Jonah Mattias Nybø Lowry er fornøyd med valget om å leve av musikken.|

KULTUR:

Jonah Mattias Nybø Lowry er født og oppvokst i Nyvollsvingen. Han har gått på Harestad skole og studerte realfag ved Kongsgård videregående skole. På folkehøyskole studerte han musikk, og det var da Lowry forstod at det var musikk han ville leve av, men følte ikke tiden var moden. Han tok da to år med sosiologi, men returnerte rimelig kjapt tilbake til musikken.,

— Det angrer jeg ikke et sekund på, sier han.

Lowry har bakgrunn både innen pop, rock, funk og RnB, men har funnet sin en egen stil gjennom jazz og improviserende musikk. Han er blant andre inspirert av Anderson, Paak, Bernhoft, Jacob Collier, FIEH og Tom Misch.

— Jeg er ganske fleksibel med musikk sjangrene, men liker best jazz.

Studerer jazz for viderekommende

Lowry studerer utøvede jazz, noe som er et bredt fagfelt. Et studiet for viderekommende og på et høyere nivå, hvor respondering og dynamikk mellom vokalist og gitarist er viktig.

— Jeg stortrives med studie og gleder meg til hver en dag.

https://open.spotify.com/track/2Jft7IR31JKlsesBDmMui8?si=5hxTwJNZRG6tLCQ3QZvdjQ

Han har prøvd seg innen mye forskjellig, fra å være en del av «Psychophonics» og «Green side» på ungdomsskolen, til å lage russelåter i nyere tid, for så å ha deltatt i en hel del jazz-prosjekter, både live og i studio.

https://open.spotify.com/album/23GK9U4EPqwZi28ZJyXeyM?si=rZYFGmYZSN2ROlCgjqZuSw

Jonah har også hatt et elektronica prosjekt under navnet Lowry. Han har vært medlem av Surium og Midnight Preachers

— Har vært med i mange små lokale prosjekter. Selv om det har vært mye tulle ting, så har det vært kjekt og en øvelse for meg som produsent.

Det er de siste par årene Jonah Mattias Nybø Lowry har vært mest aktiv. Noe av det han er mest stolt over er musikken han har vært med å spille inn for Stavanger Studentsangforening.

https://open.spotify.com/track/3omGEOWA5PzB8BxHJwTb9a?si=SfnVpZ5WSuWeZsAXktxn7A

— Musikken er min drivkraft i hverdagen og jeg føler meg hjemme når jeg hører musikk. Jeg stortrives i jobben min, og liker varierende arbeidsdager.

Et sosialt fellesskap for artister og musikere

Noe Jonah Mattias Nybø Lowry nylig takket ja til, var å være en del av Stavanger Music Movement. Som er et tiltak for å skape et sosialt felleskap for alle som driver med musikk i Stavanger-området. Noe han ikke nølte et sekund med å takke ja til.

— Jeg er heldig som får være med på å samle alle som driver innen musikkbransjen.

https://open.spotify.com/track/4SnSPmoBrKCqothFNWVvOR?si=YCs25kaWRO-H8dXxelbSGg

Mange prosjekter på gang

Han trives både på scenen og bak i kulissene. Nå gleder han seg til å gjøre flere konserter framover. Allerede helgen 4. og 6. november har Lowry konsert på Spor 5 sammen med storbandet Røsk. Artisten har også planer om å videreutdanne seg og arrangere flere konserter.

— Jeg er stolt over å være en del av musikkbransjen og gleder meg til framtiden, avslutter Jonah Mattias Nybø Lowry.

Lowry sitt flaueste øyeblikk som artist, var da han hadde konsert i Grødem kirken. I salen satt et eldre publikum. Da han hadde framført den ene engelske sangen forstod Lowry at den verken passet inn i lokalet eller hos publikum. Han ble rimelig flau da han hørte gispet fra salen.