KULTUR:

I år er det for fjerde gang «Sølvkniven» skal deles ut av Simen Ingemundsen, han som står bak krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen».,

— Nytt av året er at vi inviterer publikum med til å stemme. I neste måned, det vil si den 16 februar, blir det offentlig hvem man kan stemme på, sier Simen Ingemundsen til Randaberg24.

Vinneren av den aller første «Sølvkniven» for beste krimbok ble i sin tid Lars Helle med «Ingenting å skamme seg over», utgitt på Wigestrand forlag i 2017.

Siden har Kurt Aust og Kin Wessel vunnet i 2019, mens Agnes Lovise Matre vant prisen i fjor, det året det ikke fysisk ble arrangert festival på grunn av den stadig pågående pandemien.

Ingemundsen er fornøyd med utviklingen av den etter hvert så tradisjonelle prisutdelingen. Dette året er det også satt sammen en jury han mener er godt kvalifisert.

,—

Med en såpass god jury, som jeg har fått samlet, så vil prisen bare bli bedre og bedre med årene. Juryen er meg som juryleder, og bokbloggerne Henning Sviland, Astrid T. R. Skjeggerud og Hanne R. Utheim. Jeg kjenner jeg gleder meg til å se prisens framtid og er stolt over at Smed T. Kristiansen er med på å smi kniven for oss. Så gleder meg til framtiden, og vi svir mens jernet er varmt.

For å delta i kommende avstemming til «Sølvkniven», kreves et et medlemsskap i Sølvknivenklubben. De nominerte får vi vite navnet på i løpet av februar.