KULTURSCENEN:

I fjor var det lagt opp til en rekke arrangementer man hadde troen på, de som skulle fylle de 450 setene i salen på kulturscenen i Varen.,

Det var planlagt 50 arrangementer gjennom fjoråret - og 42 av disse ble også gjennomført.

— Året har selvfølgelig blitt veldig amputert på både Varen og Tungenes på grunn av korona, men føler i det store og hele at vi har klart å gjøre mye likevel gjennom pandemien, sier Torgeit Nes til Randaberg24.

I 2019 var det rundt 14.000 besøkende, mens man i fjor hadde 7.000 på de ulike arrangementene.

— At dette tallet er så pass bra på tross av mange avlysninger og ikke minst arrangementer med redusert antall deltakere, skyldes at det er en del møter og andre arrangementer som er flyttet til kulturscenen på grunn av at lokalet er stort nok ifht smittevernsbegrensningene som har vært gjeldende gjennom høsten.

I tillegg til de 42 arrangementene som er arrangert med folk i salen, er det også gjort streaming gjennom året.

— Det har vært konserter som er streamet, så totalt sett har det faktisk vært nesten like mange arrangementer som året før.

Når man regner kultur skal man selvfølgelig også ta med Tungenes.

— På Tungenes har det meste blitt avlyst eller flyttet på gjennom året, og det er kun blitt avholdt et par konserter i Torsdag på Tungenes-serien vår (mot vanligvis 10-12). Men vi har hatt noen fine litterære arrangementer og for første gang hatt både teaterforestilling og danseforestilling der ute, så noe har vi jo fått gjort.

For dette året er det en god del som er klart allerede, i hvert fall i utgangspunktet. Innledningen av året er ikke den mest «koronavennlige», men ting kan gå seg til.

— Vi har nå en masse fine ting på programmet for våren, og jobber også med høstens program, men det er usikkert hvordan smittesituasjonen vil være fremover. Det er med stor spenning vi følger med på hvordan situasjonen utvikler seg de neste ukene og månedene nå.

På programmet for våren  står blant annet Tønes, Eva Weel Skram, Halfdan Sivertsen og foredrag med Thomas Seltzer.

— Vi håper også lokale lag og foreninger igjen kan begynne å lage arrangementer, avslutter en optimistisk Torgeir Nes.