KULTUR: Like utenfor folkebiblioteket samlet elever fra Harestad skole seg i dag for å sparke i gang årets Sommerles.

Det er først onsdag 1. juni at kampanjen offisielt er i gang og elevene får ikke registrere bøker før den tid, men som en fin guest til elevene som hadde møtt opp på torget leste Tale Østrem høyt fra den artige boken «Ekte mannfolk». Den boka fikk eleven også registere bok på Sommerles sin nettside før 1. juni.

Høy latter lød det fra elevene når Tale med stor innlevelse og engasjement gjenfortalte historie. Tre av elevene som lo høyest var Silas, Isak og Emilie. De liker alle tre å lese bøker, og har et veldig godt forhold til litteraturen.

Emilie, Silas og Isak gleder seg til årets Sommerles, og har planer om å vert fall lese 10 bøker hver. Foto: Simen Ingemundsen

– For oss betyr det å lese alt.

Emilie har i løpet av sommeren planlagt å lese hele «Narnia», Silas ser frem til å lese den siste nye boka i «Drageskolen»-serien og Isak skal sluke alt av bøker som har med fotball å gjøre.

De skal alle tre ta med seg bøker på ferie, Emilie skal til Sverige, Silas skal til Lyngdal og Isak skal til Spania. Med i baggasjen skal de ha medbragt litteratur.

Hvem gleder seg til Sommerles?, spurte Tale Østrem. Plutselig var alle hendene i været. Foto: Simen Ingemundsen

Biblioteket har laget en rekke filmsnutter for anledning Sommerles. På linken under kan du se biblioteksjef Sebastian gjenskape et eventyr.