Et fryktelig skuffende comeback — har lest betraktelig bedre fra Hauge

Den dårligste Lande og Alme-krimmen jeg har lest.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BOKANMELDELSE: Jeg har pleid å like Odd Harald Hauge sine thrillere og kriminalromaner, men denne ble for rotete og lite fengende. Det merkes at det er 10 år siden sist Lars Lande og Anders Alme, for meg virker det som at forfatteren har mistet gnisten.

Boken er dagsaktuell, og kunne blitt gjort flere hakk bedre. Tror det er mye på grunn av redaktøren. Jeg føler det ligger mye hastverk bak «Novaja Semlja- effekten». Den er langt i fra smart slik jeg ser det, og jeg pleier å få frysninger når det er snakk om Russland i kriminalromaner, noe som jeg overhode ikke fikk i dette tilfelle.

Det eneste forfatteren skal ha for, og som førte til at jeg ga den terningkast 2 og ikke 1, er hvor realistisk historien er og hvordan han bruker ord med omhu.

En skjønner raskt at Odd Harald Hauge har latt seg inspirere av Ian Flemming, og andre spenningens mestere som skriver spionasje-thrillere, men er på langt nær like gode som dem. Det er langt i fra noe snork litteratur, men ikke mer action enn det må være i en slik thriller.

Jeg kan ikke annet enn å gi denne krimmen/thrilleren terningkast 2, noe som betyr at hvis neste Lande og Alme-krimmen ikke blir noe bedre, ja da gidder jeg ikke mer.

Publisert: