TERNINGKAST 5: Atle Nielsen er ute med sin tredje kriminalroman med journalist Ole Bull i hovedrollen.

Du verden for en krim, her er det ikke mye som skal til for topp karakter, men det er greit å ha noe å strekke seg etter.

Hva har vi gjort for å fortjene denne historien?

Han har alt skrevet to bøker tidligere i serien, men denne er helt annerledes og skiller seg ut på så mange plan. Jeg liker hvilken vei Nielsen nå har tatt, og i deler av historien får han nakkehårene mine til å reise seg.

Begeistringen min er stor for «Syv armer», og det er bare å si pass på Tom Egeland og Dan Brown, Nielsen puster dere i nakken og kan fort slå dere ned i støvlene med forhistoriske mysterier. Det er mye du kan ta for deg framover Atle. Han er et friskt pust når det kommer til mysteriekrim, og gi oss mer av denne sort krim er du grei Nielsen.

Bare for å forklare tittelen; den henspiller på menoraen, jødenes syv-armede hellige kandelaber. Den ble lest i et jafs, og tok nattesøvnen fra meg, for en mer uspekulert krim med fortidens gåter som bakteppe skal en lete lenge etter. Det gleder meg hvordan forhistorien møter nåtid i dette fabelaktige krimplottet.

«Syv armer» blir leserne med på en 336 siders lang jakt på en skjult skatt. Det er fascinerende hvor mye kunnskap som ligger mellom linjene i denne overveldende gode krimboken. Det er på mange måter moro hvilken veier denne krimmen tar.