Ømur Erdem (f.v.), Ahmed Bulut, Tor Torsøy, Tor Inge Tjemsland og Kjell Ove Sande hygger seg i lag annen hver onsdag på Frivillighetens hus.|Norsk aften: Onsdag 06. april var det norsk kultur det gikk i Tor Inge Tjemsland hadde tatt med seg gitaren for å spille norske slagere og sin egen produserte musikk og vafler ble servert til de sultne brødrene. Her opptrer Tjemsland.

KULTUR: Det startet som et initiativ fra kommunen i 2015 om å gjøre mer for våre nye landsmenn i bygda. Da hadde allerede Kvinner møter Kvinner eksistert i 9 år og det var på sin plass at menn fikk et sosialt møtested.

Takket være Irene Vika Jaatun i kommunen ble Menn møter Menn etablert i begynnelsen av 2015. Hovedpoenget med Menn møter Menn var at alle bygdas menn kunne ha et møtested for å "drodle litt over en kopp kaffe" uavhengig av religion.

— Det var utrolig kjekt husker jeg, men så dalte interessen. Flere av medlemmene fikk midlertidige jobber og færre fikk tid til å komme på medlemsmøtene våre, sier Tor Torsøy.

I 2019 var det over og ut for Menn møter Menn, men det skulle ikke vare lenge. Høsten 2020 dukket Ahmet Bulut opp på kommunehuset. Sammen med Mary Høvring og Irene Vika Jaatun gikk de sammen om å etablere Brødrenettverket.

— Både Jaatun og Høvring har støttet oss hele tiden. Takket være dem har vi et fast møtested, sier Ahmet Bulut.

Onsdag 06. april var det norsk kultur det gikk i. Tor Inge Tjemsland hadde tatt med seg gitaren for å spille norske slagere og sin egen produserte musikk, og vafler ble servert til de sultne brødrene. Her opptrer Tjemsland for de oppmøtte medlemmene. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Brødrenettverket er et samarbeid mellom Frikirken, Den Norske Kirke og Randaberg kommune. Da Menn møter Menn eksisterte fra 2015 til 19 var det medlemmer fra Somalia, Eritrea, Syria, Afghanistan og Egypt, for å nevne noen nasjonaliteter. Nå håper Ahmed Bulut at disse returnerer til Brødrenettverket, for det er som de sier; I Brødrenettverket er alle velkommen.

— For oss betyr frivillighet enormt mye. Det å bli kjent med andre kulturer og lære av hverandre er en lærdom som betyr mye for oss, sier Tor Inge Tjemsland.

Frikirken prioriterer Brødrenettverket i sin menighet, og synes det er viktig å støtte oppom med frivillig arbeid. Menn møter Menn hadde sitt møtested på Landsbyhuset, der hvor ungdomsklubben U59 ligger i dag, mens Brødrenettverket har sitt møtested i Frivillighetens hus.

— Samhold betyr alt for oss, avslutter gjengen samstemt.

De har så vidt begynt Brødrenettverket, men da Menn møter Menn eksisterte hadde de besøk av eksterne foredragsholdere som NAV-sjefen, kommuneoverlegen, barnevernet, politikere og ordføreren. Dette er noe de har planer om å videreføre fremover og håper de 25 medlemmene av Brødrenettverket vil finne veien til det nye møtestedet.