Dette betyr gjenåpningen for menighetene i bygda

Lørdag 25. September kl. 16.00 åpnet samfunnet etter den 561 dagers lange pandemien. Randaberg24 har pratet med prest Geoffrey Alexander Holtmann om tiden under Covid-19 og om gjenåpningen av landet.

sokneprest Geoffrey A. Holtmann|
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

GJENÅPNING:

— Denne tiden har vært krevende for oss som jobber i kirken.,

Menighetene er en av dem som har vært hardest rammet under pandemien. De har gang på gang måttet planlegge arrangement i tråd med gjeldende regler, og omstille seg om det plutselig ble endringer.

— Mange ganger har vi måttet begynne helt på nytt igjen.

Kirken har fått mange tilbakemeldinger på at folk savner det gode felleskapet i menigheten. Geoffrey Alexander Holtmann er imponert over hvordan staben og de frivillige har håndtert situasjonen.

— Når en dør lukket seg, hadde de alltid vilje til å finne en nye løsninger. I denne tiden har vi lært oss mye om streaming, engasjerende videoer og menighetsarbeid på nett.

Ønsker alle velkommen til kirken igjen

For kirken betyr gjenåpningen at menigheten kan ønske alle velkommen til kirken igjen. At begravelser, vielser, dåp og konfirmasjoner kan avholdes som normalt.

— I menigheten har vi tatt smittevernreglene på stort alvor, og det har i stor grad begrenset hva vi kunne gjennomføre. Nå kan vi samle folk igjen uten frykt.

Under pandemien har kirken hatt et antall besøkende rett på kapasitetsgrensen til deres lokaler. På KAOS-kirke som ble avholdt søndag 26. september var det 280 deltakere.

— Det er et godt tegn, og jeg tror at vi kommer til å oppleve en betraktelig økning i antall besøkende. Samtidig er det ikke bare folk som skal strømme til kirken, men kirken strømmer også ut til folk.

Populært tiltak under pandemien

Under korona begynt kirken å strømme nesten alle gudstjenestene på Youtube og Facebook, noe som har vist seg å engasjerer mange flere enn de faste kirkegjengere.

— Det er en litt mer «ufarlig» måte å delta på en gudstjeneste på, og dette tilbudet kommer vi til å fortsette med.

På spørsmål om hva Geoffrey Alexander Holtmann synes om gjenåpningen, sier han følgende.

— Jeg er kjempeglad, både for meg selv og min familie, og for menigheten sin del. Som prest har jeg ingen spesiell kompetanse i hvordan en pandemi bør håndteres. Jeg har derimot tro på at vi har folkevalgte politikere og fagpersoner som vil hele befolkningen vel. Derfor var det naturlig for meg å følge anbefalingene når det gjaldt smittevernregler og vaksinen, og derfor stoler jeg på at de har gjort en grundig vurdering i forkant av gjenåpningen.

Viktig å fordele ressurser og vaksiner

,Geoffrey Alexander Holtmann synes det er viktig å huske at selv Norge har gjenåpnet, så er det mange andre land som fortsatt sliter, og at det ofte er de fattigste som rammes hardest. Så selv om Norge har noe å feire, så har vi fortsatt et ansvar for å sørge for at vaksiner og ressurser fordeles på en rettferdig måte rundt hele verden.

Publisert: