Lars Inge Håland var ansvarlig for Bobilfestivalen i 10 år. ||

BOBIL:

Han har loset flere tusen bobiler ned til området ved Randaberghallen siden 2007. Etter 2017 var det slutt på Bobilfestivalen i Randaberg.,

– Det var vel slik at det ikke var noen som ønsket å overta arrangementet, så 2017 ble det siste, sier han.

Håland har fått med seg serien om en mulig oppstillingsplass for bobiler i Randaberg. Han kjører selv bobil og trives når han er ute på tur.

Nært sentrum

– Jeg tror nærhet til sentrum er viktig, og det er klart at Randaberg bør ha det - som mange andre kommuner har. Når det gjelder sted mener også jeg det bør være sentrumsnært. Hvis det er slik at den gamle grusbanen knapt er i bruk, da er det en veldig god plass - med tømmeanlegg noen meter unna.

Bobilfestivalen ble en bra butikk for korpset som var med som arrangør. Selv brukte Håland mye tid på forberedelser, sammen med noen få andre.

– I 14 dager før festivalen var det knapt nok timer i døgnet, men i løpet av de ti årene så ga det korpset inntekter på rundt fire millioner kroner. Og det var mye moro.

En av årsakene til at festivalen ble lagt ned var mangel på fornyelse.

– Ja, det var nok det. Vi hadde mye aktiviteter, men vi fornyet oss ikke som vi burde.

Vårmarken

Han fikk også med seg utspillet fra Landsbyforeningen - som kunne tenke seg å forsøke igjen med festival i forbindelse med Vårmarken.

– Jeg blir jo ennå invitert rundt i landet for å fortelle hvordan vi la det opp på Randaberg. Når det gjelder å være med igjen så vet jeg ikke. Alt kommer an på hvilket opplegg man ser for seg. Når det er sagt synes jeg det er et godt initiativ. Landsbyforeningen kan godt forsøke, for Bobilfestivalen satte Randaberg på kartet.

På det meste var det over 400 bobiler som tilbrakte helgen i Randaberg.

– Får vi en oppstillingsplass vil det helt sikkert trekke biler igjen. Det brukes penger rundt i sentrum, enten det er i butikker eller på pub.

Håland trekker fortsatt til seg bobiler, som under den årlige Høstauksjonen på Randabergsletta.

Får se

– Det er blitt populært og potensiale blir større og større. Jeg ser ikke bort ifra at det til høsten kommer så mange som 100 bobiler.

– Men stiller du som medarrangør på en ny festival hvis du blir spurt?

– Akkurat nå lever jeg godt uten festival, men en skal aldri si aldri. Det må imidlertid et skikkelig opplegg til. Blir noe slik arrangert under Vårmarken er man ikke nødt til å selv ha arangementer ved Randaberghallen hele tiden. Ideen er god, så vi får ta det fra der.