Arvid Mæland til Landsbypubben: — Dette har jeg gledet meg til å slippe

Bonde, altmuligmannen og Jærbuen, Arvid Mæland kommer til puben.
  • Redaksjonen
Publisert:

KULTUR: Torsdag 14. desember gjester Arvid Mæland bygdas Landsbypub.

Det skal handle om hans nye bok «Arvid Mæland - mitt liv som cowboy», skrevet av Håvard Ovesen på nynorsk og utgitt på Samlaget forlag.

— Det blir også en del lokale Randaberg spørsmål, som for eksempel; hvilke sprell han kunne ha funnet på om han fikk gjøre noe på Randaberg, forteller bokbader Simen Ingemundsen.

Arrangementet er det Landsbypubben som står for, og det blir boksalg underveis i kvelden.

Om boken som fikk terningkast 5 av Stavanger Aftenblad, skriver forlaget;

Dette er fortellingen om cowboyen, bonden og jærbuen Arvid Mæland. Han sjarmerer, engasjerer og irriterer. Det siste ville påfunnet hans er å hogge hode til kong Harald i fjellet over gården Lauperak i Bjerkreim der han bor. Mæland sitt liv er ikke A4. Han kjørte selv til skolen med lastebil i fjerde klasse, tok med seg esel da han var kalt inn til førstegangstjeneste og kjøpte en gigantisk ranch i Arkansas på impuls. Mæland har nærmest reist verden rundt som en utradisjonell reiseleder, og i voksen alder fekk han ADHD-diagnose. Mæland har hatt sin del motgang, men er en kløpper til å snu en hver situasjon til det positive, både for seg selv og for de rundt. Det er ikke alltid det går i pluss, men det er heller ikke det viktigste. Det viktigste er at det skjer noe nytt.

— Vi har alt hatt bokbad på Drøøs i Sandnes og på Fjordbris hotell på Østhusvik, og sistnevnte plass skrev Øyposten, lokalavisen på øyene at; «latteren sit laust i publikum då Mæland fortel lange historier frå livet sitt». Så det er bare å glede seg til et varm, nært og jovialt møte med Mæland den 14. desember, avslutter Ingemundsen.

Publisert: