En av nåtidens beste detektivromaner for barn og unge

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BOKANMELDELSE: Lenge har jeg drømt om noe liknende Hardy-guttene og Frøken Detektiv, og med «De tre lykter»-serien får vi det, en skattekiste av de sjeldne. En finner spesielt flest likheter med Hardy-guttene og Frøken Detektiv i denne boken, da med tanken på hans tre tidligere utgivelsene i serien.

«Festningens hemmelighet» er både for jenter og gutter. Uten tvil en av nåtidens beste detektivroman for barn og unge. Jeg er ganske sikker på at denne fortellingen kommer til å vekke leselyst.

Jeg har lest Petrus Jensen sine tre tidligere bøker i serien, og fortsatt holder han kvaliteten på samme nivå.

Denne er lite kunstig, overraskelsene kommer på rekke og rad, det er heller ikke et eneste kjedelig øyeblikk mellom de to permene. Der hvor Hardy-guttene kommer til kort, leverer Petrus Jensen så til de grader.

Igjen løser karakterene mysterier på en ganske så humoristisk, actionfylt og ellevill måte, dette er legendarisk, og spesielt givende å lese var det da forfatteren puttet inn historiske elementer. Noen ganger kan det bli for tynt i barne- og ungdomsbøker, med Jensens bøker er det tyngde i hver eneste setning.

Faktisk er «Festningens hemmeligheter» villere enn Frøken Detektiv og Hardy-guttene til sammen. Mer «lykter» framover Jensen, serien er overhode ikke melket ferdig, det trengs mer. Dette er karakterer jeg ønsker å bli bedre kjent med.

Dette er også den boken Jensen bruker mest historie, og mot slutten av boken får en avklart hva som er fakta og fantasi i denne sprudlende, romantiske og underholdende historie. Dette er non-stop spenning, og bærer preg av forfatterens kapasitet, la oss får mer energibomber fra deg Jensen.

Petrus Jensen har igjen vist han kan levere, og denne gang til terningkast 5.

Publisert: