|Ask Brekke (SV) fotografert i forbindelse med valgkamp i fjor. ||Kristine Enger (AP) tar også bobilparkering videre i sin gruppe. |

BOBILPARKERING: – Jeg må ærlig innrømme at dette ikke er noe jeg har tenkt veldig mye over, men når det bringes opp så er jeg helt enig i at det er et tilbud vi burde få på plass. Jeg kjenner selv folk som liker å campe rundt omkring, og som har irritert seg over at det for eksempel ikke er lov til å stå på Sandestranden over natten, så jeg er kjent med problemstillingen.,

Det sier SVs gruppeleder Ask Brekke til Randaberg24. Brekke regner med at det foreligger en begrunnelse for om hvorfor det ikke er lov å parkere over natten på Sande. I dag er det slik at bobilturister må ut av kommunen for å finne en lovlig plass for overnatting. I Randaberg finnes det ikke slike steder.

Ask Brekke (SV) fotografert i forbindelse med valgkamp i fjor.

Kommuneplan skal vedtas

– Jeg er helt enig i at det er dumt viss det er sånn at turister som ellers gjerne hadde tilbragt tid i Randaberg, velger å kjøre videre. Nå er det litt vanskelig for meg å skulle si når en slik plass kan være klar, men jeg tenker at dette er en tanke som burde luftes når ny kommuneplan skal vedtas.

<strong>LES OGSÅ: Hvorfor ikke tenke nytt?</strong>

I Fremskrittspartiet har man allerede snakket en del om dette, også tidligere. Men det foreligger ikke noe konkret forslag om eventuell plassering.

– Vi ser for oss flere ting. Det hadde vært kjekt med større og bedre skilting ved rundkjøringen på E39 for å få gjester inn til Randaberg. Den utslitte grusbanen ved Randaberghallen hadde vært en perfekt lokasjon for bobiler, med tømming i nærområdet samt turmuligheter, og kort vei til både E39 og sentrum, sier Robert Raustein.

Frp-politikeren håper også andre er positive til dette, slik at man kan gjøre mer enn å prate om det.

Robert Raustein (Frp) sier partiet allerede har snakket sammen om bobilturisme.

Toalettbygg

– Hvis vi tenker litt frem i tid hadde det vært kjekt med et toalettbygg for alle som går tur, samt da også for turister. Det er også som det nevnes i artikkelen flere kjekke plasser som Hålandsvannet, Sande og Viste.

<strong>LES OGSÅ: Bobilturister legger igjen penger</strong>

Frp kommer til å ta dette videre i denne perioden og partiet håper det kan bli politisk enighet om å få til noe bra for turisme i kommunen.

–  Når dette eventuelt kan stå klart har jeg ikke svar på. Dette kan kanskje være en ting som kan innarbeides i sentrumsplanen?

Planstrategien

Også i Arbeiderpartiet er man positive til å forsøke å gjøre noe. Kristine Enger mener forslaget om en oppstillingsplass for bobiler bør få en skikkelig behandling der men vurderer flere steder i bygda.

<strong>LES OGSÅ: – Legg til rette for bobiler</strong>

– Dette er derfor et godt innspill til kommunens planstrategi som skal lages nå i 2020. Hver kommunestyreperiode gjør politikerne en vurdering av kommuneplanen, og om det er nye forhold vi bør se nærmere på. Slike forhold legges inn i planstrategien. Kommuneplanen er kommunens viktigste og mest overordna plan. I arbeidet med kommuneplanen blir også innbyggerne, næringslivet og organisasjonslivet i Randaberg involvert, sier Enger.

Kristine Enger (AP) tar også bobilparkering videre i sin gruppe.

Høyre, Senterpartiet, KrF og MDG har ikke svart på mail som ble sendt 1. februar.