KULTUR: Flere titalls, der i blant kollegaer, venner og familiemedlemmer til forfatteren, samt sambygdinger var samlet på Varen kulturscene i dag for å få med seg begivenheten.

Kveldens konferansier Sebastian Jazdzewski innledet kvelden med å fortelle litt av Norges og Sveriges historie anno 1922; Bilskatten innføres i Sverige og Vinmonopolet etableres i Norge, samme årstall som Randaberg blir egen kommune.

— Det er en stor ære å få være programleder for kveldens boklansering og at biblioteket får være medarrangør, åpnet Jazdzewski og la til følgende.

— Det er mange ord som kan beskrive Harestad, men «Randaberg entusiast» er det beste ordet.

Ordfører Jarle Bø satte fokus på frivillighet, og viste sin takknemlighet overfor Harestad sitt arbeid.

— Vi har klart å utvikle Randaberg til å bli en sterk kommune, for sammen er vi sterke.

Bø benyttet anledningen til å reklamere for vandreteateret «Snipp snapp snute - Vi er ute!» og bygderevyen som skal arrangeres i løpet av jubileet.

Etter ordfører Jarle Bø hadde sagt noen velvalgte ord, ble det musikk av Bård Halsne og;

— Morten Goa er min støttekontakt.

Etter å ha fremført en av sine nyeste låter, var det forfatter Harestad sin tur.

— Vi har god grunn til å være stolt av Randaberg og 100 år er samlet mellom disse to permene i 22 tema, sa Thor Geir Harestad og la til.

— Men kommunen fortjener både blomster og tistler.

I løpet av sitt foredrag tok forfatteren for seg politikken, samferdselen, jordbruket, skole og barnehage, sentrumsplanen, næringsliv, økologi og bygdekulturen for å nevne noe.

Thor Geir Harestad kom med stikk til dagens kommunestyret om å henge opp bilde av NS-ordføreren på veggen, og skryt over hvor sterkt Randaberg har blitt takket være gode politikere.

— Vi må aldri gi fra oss selvråderetten, avsluttet Harestad.

Kvelden fortsatte med nytt musikalsk innslag fra Bård og Morten, spørsmål fra salen og signering av bøker. Det var en rimelig fornøyd forfatter som viste fram boken han har skrevet over flere år.