BOKANMELDELSE:

«Den tause moren» av Arnaldur Indridason er tredje bok i Konrad-serien. Jeg har lest samtlige av den islandske forfattere sine utgivelser og bøyer meg i støvet for forfatterens fremgang. «Den tause moren» er en sjelden god bok. Liker du Håkan Nesser, Arne Dahl, Karin Fossum, ja da kan du glede deg til Indridason. Det som skiller den islandske forfatteren fra dem, er at Indridason er flere hakk bedre.,

Indridason skriver krim som passer for absolutt alle og som ikke er av den mest intense sorten. Vell den byr på kriblende og pirrende spenning, men inneholder ikke forferdelig vold slik andre forfattere serverer mellom permene. Jeg anbefaler denne boken til samtlige av de som liker krim.

Forlaget om boken.,

En eldre kvinne blir funnet død i hjemmet sitt. På skrivebordet hennes ligger telefonnummeret til Konrad. Etterforskningen avslører at hun kontaktet Konrad rett før hun døde, for å få hjelpe til å finne barnet hun fødte femti år tidligere, et barn hun forlot like etter fødselen. Plaget av sorg fordi han ikke hjalp kvinnen, setter Konrad i gang sine egne undersøkelser for å finne ut hva som skjedde. Det tar ikke lang tid før han innser omfanget av tragedien han har havnet midt oppi.