Brageprisvinnere til biblioteket — Det skal handle om terroren på Utøya

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: «Tirsdagsboka» er et svært populært tilbud for bibliotekets låntakere. Til nå har det for det meste vært lokale krefter og ildsjeler fra bygda som har pratet om sine litterære favoritter. Derfor er biblioteksjef Sebastian Jazdzewski stolt over at to Brageprisvinnere gjester biblioteket den 25. oktober.

Denne tirsdagen handler bokpraten om terroren på Utøya. For sammen kommer den prisbelønte forfatteren Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie som var på Utøya da terroren rammet Norge til biblioteket. De har skrevet boken «Søstre», som de ble belønnet med Brageprisen for.

— Dette er et arrangement som kan være interessant for alle de som har mistet noen man er glad i, opplevd vold på kloss hold eller av andre grunner har isolert seg og vegret seg for å vende tilbake til arbeid, familie eller venner, skriver Jazdzewski i en pressemelding.

Utøya-foredraget skulle egentlig vært avholdt før sommeren, men ble utsatt til høsten.

Boken tar oss tilbake til 2011, da 17 år gamle Cathrine og søsteren Elisabeth drar sammen til Utøya for å oppleve vennskap og samhold og å drømme om fremtiden. De første dagene er fylt med latter og glede, men så skjer det utenkelige – og bare én av søstrene kommer hjem igjen. Samtalen tar for seg Lie sin historie både før, under og etter terroren, og om hvordan en kan komme tilbake til livet og hverdagen etter traumer og tapserfaringer.

Publisert: