KULTUR: Det nærmer seg fem års jubileum for Landsbytreffet, og i går sprengtes alle rekorder, for nær 130 hadde lagt turen til puben for å høre Kjell-Ove Fossmark og Torfinn Viste synge et lite utvalg av norske og engelske slagere.

— Det er godt å returnere til puben i bygda vi kommer fra. Vi synes det er kjekt å bli spurt, og aldri et tema å svare «nei», sier Kjell-Ove Fossmark og Torfinn Viste, som gjestet treffet for andre gang.

I løpet av en kort time framførte Fossmark og Viste; Bjørn Eidsvåg sin «Skyfri himmel», Vestlandsfanden sin «Sauda» og Elvis Presley sin «Let Me Be There» for å nevne noen. Det var reine slagerparaden for de eldre tilhørerne.

— En onsdagskveld her med et lyttende publikum, er noe annet enn en lørdagskveld her med et pratende publikum. Vi er jo mer nervøs når vi opptrer for et slik publikum som dette, men vi ser det eldre publikummet hygger seg og nyter musikken, avslutter Fossmark og Viste, som mer enn gjerne returnerer til Landsbytreffet igjen.

Det var en rørt Fossmark som ble applaudert opp og ned av scenen. Foto: Simen Ingemundsen

Etter at de begge hadde gått av scenen ble Erik Fossmark ropt opp av Bernt Egel Goa, som hadde bestemt i lag med resten av styret; at litt av overskuddet (2000 kroner) skulle gå til Fossmark sin innsamling til barnekreftsaken. Det var en rørt Fossmark som ble applaudert for innsatsen hans.

— Vi er veldig fornøyd med kvelden, det er rekordmange som har tatt turen hit i kveld, og dette er tydelig noe det er behov for her i Randaberg, sier Bernt Egel Goa, som avslutningsvis takket alle som tok turen, og oppfordret folk til å komme innom siste onsdag i juli.

Neste gang kommer nemlig Bård Halsne og Morten Goa (26. juli).