Dette kartet viser deg anbefalte sykkelruter

Asplan Viak og Syklistenes Landsforening har inngått samarbeid for at du enkelt skal kunne få de gode sykkelopplevelsene denne sommeren. Her i distriktet er det ikke mange alternativ.

|
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel
ArcGIS Web Application

SOMMEREN 2020:

Skal du på sykkelferie fra Randaberg kan det ta en stund før du finner de anbefalte sykkelveiene.,

Asplan Viak har utviklet kartløsningen som skal gjøre det lettere å planlegge sykkelturer og finne gode ruter i Norge.

– Vi samarbeider med Syklistenes Landsforening (SLF) og planen er at kartløsningen skal utvides med flere ruter så snart de er kvalitetssikret av SLF, sier vår by- og sykkelplanlegger Geir Egilsson.

– Norgeskartet for sykkel vil også kunne brukes til utvikling av nye ruter, kartlegging av infrastruktur for syklende og for dialog med brukerne. Hele norgeskartet for sykkel ligger finner du her.

Tilpasset karttilbud for tursyklistene

Et slikt samarbeid om en kartløsning spesielt tilpasset tursyklister, vil gjøre det mye enklere å planlegge og finne fram til de gode sykkelopplevelsene, sier Morgan Andersson, generalsekretær i Syklistenes Landsforening.

- Asplan Viak har stor kompetanse på slike løsninger, og sammen med kunnskapen Syklistens Landsforenings har opparbeidet gjennom vårt mangeårige arbeid med å kartlegge sykkelruter, har vi fått et tilpasset karttilbud som er tilgjengelig for alle. Dette er viktig for oss da vi ser økende interesse for sykkelturer, og i vårt pågående arbeid for sykkelturisme, sier Andersson.

En annen side man kan bruker er syklistforeningen.no.

Publisert: