— Ikke greit å bo her når slike personer går rundt

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

INNBRUDD: Dan Gundersen bor på Goakvednane, og opplevde nylig innbrudd. I Facebook-gruppa «Oppslagstavle for Randaberg» advarte han i dag naboene sine og gjorde dem oppmerksom på hendelsen. For det er nemlig ikke første gang Gundersen opplever tyveri og innbrudd, men det var hendelsen nylig så fikk han til å reagere.

— Jeg satt her for noen dager siden, skulle se på TV, da en vilt fremmed lusker seg inn i hagen min. Jeg fulgte nøye med og da han nærmer seg utestua mi orket jeg ikke lenger å se. Jeg åpnet terrassedøren og gikk ut for å høre hva vedkommende drev med. Jeg hadde ringt politiet og lagt mobilen i lommen. Personen skrev og gaulet, tryglet om at jeg ikke skulle ringe politiet, og var tydelig ruset på et eller annet. I redsel falt vedkommende i trappene og skadet seg. Jeg prøver å være hyggelig, og omsider kom politiet, forteller Dan Gundersen.

Det var her på terrassen at dramaet mellom Gundersen og tyven utspilte seg.

Det er nemlig ikke første gang samme person begår lovbrudd. Dan Gundersen forteller nemlig om en hendelse da personen stakk av merk både elektrifisert hekksaks og verktøy.

— Jeg har bodd her i noen år nå, har aldri låst dørene, føler meg så naiv. Nå er det slutt på det, synes det er fryktelig kjipt å måtte være på vakt til alle døgnets tider. Det er ikke et slikt nabolag jeg ønsker å bo i, der vi må være redd. Dette har tatt mye av nattesøvnen min i det siste og håper jeg slipper flere slike hendelser.

Gundersen forteller at innbrudd og tyveri ikke er det eneste han har opplevd. I hagen hans har det blitt funnet blant annet sprøytespisser. Nå ønsker han at noen tar grep og gjør noe.

— Er det slik vi skal ha det i bygda vår. Det går små barn rundt her, hva om noe skjer med dem, avslutter Gundersen.