Høstens «Kom deg ut dagen» nærmer seg med stormskritt

Kaffe er noe en turleder er godt vant med, helst skal den være på termos eller termokopp.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

TUR: Søndag 4. september inviterer Randaberg Turlag de som ønsker med på en tur fra Vistestranden til Vistnestunet. På turen får deltakerne sett den nye dagsturhytten, det blir servert pølser og energibar til både store og små.

Som en del av opplegget har elever med valgfaget «Innsats for andre» på Harestad skole valgt å delta med en rekke poster i løypa.

— Jeg var ikke med sist, men gleder meg til turen. Sist hadde elevene ved Harestad skole aktiviteter som dragebygging og flytende albueskjell, det blir derfor spennende å se hva de finner på denne gang, sier Thor Atle Andersen.

Det ligger mye frivillighet bak turlaget i Randaberg, og Andersen er fornøyd med at de er 10 i styre og nærmere 800 medlemmer.

Totalt har de 780 medlemmer, og målet for året er å være mer synlig. Til nå har de deltatt på frivillighetens sykkeltur, vårmarken og planlegger å delta på høstmarked neste måned.

— Løypa vår på søndag blir todelt, poster med aktiviteter og poster med kunnskapsspørsmål blir hovedfokuset, forteller Andersen og avslutter.

— Vi har valgt å legge turen til etter kirketid, slik vi slipper å konkurrere med sjefen sjøl. Det blir grillings med to store bålpanner, og 400 pølser er bestilt. Så du går garantert hjem mett og fornøyd.

Samme helg, lørdag 3. september inviterer barnas turlag i samarbeid med MIR til lapskauskoking på stormkjøkken i åkeren på Solbakken økologiske andelsgård på Randaberg. Det blir selvplukk av grønnsakene som trengs direkte fra jorden. Barna ska vasker, kutter og kokkelerer lapskaus på stedet.