NYANSATT: I går gikk Tale Østrem ut i en to års utdanningspermisjon, og 1. august begynner ny barne- og ungdomsbibliotekar.

Totalt var det 29 som søkte om å vikariere for Østrem, derav fem søkere var bosatt i Randaberg. Nå har jobbintervju vært og ansettelsesprosessen er over, og Iris Elisa Siglen Toresdottir (33) er den heldige som har fått jobben.

— Jeg gleder meg til å jobbe i et mindre bibliotek, og har skjønt hvor viktig de lokale bibliotekene er. Grunnen til jeg søkte på vikariatet er at bibliotekarene i Randaberg virker friske og nyskapende. De utvikler seg og gjør alt for å formidle god litteratur, det er noe jeg liker godt, sier Iris Elisa Siglen Toresdottir som i syv år har vært ansatt som barne- og ungdomsbibliotekar på østlandet.

Hun trivdes i Ski, men ser fram til å begynne å jobbe i Randaberg. Foto: Privat

Iris Elisa Siglen Toresdottir har jobbet på et bibliotek i Ski, og er glad for å returnere til hjemfylket sitt Rogaland. I tillegg til å være utdannet barne- og ungdomsbibliotekar, har Toresdottir videreutdannet seg innen litteratursosiologi og litteraturformidling, og brenner for faget.

— Bøker som jeg virkelig har sansen for er bildebøker og tegneseriebøker, jeg har virkelig forkjærlighet for bøker som «Timothy mister seg selv». Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med bygda og utlånerne, og håper min kompetanse vil løfte barne- og ungdomslitteraturen i bygda, avslutter Toresdottir.

Det er 14 år siden hun bodde på disse kanter sist, og håper at hennes tidligere prosjekter som lesesirkel for ungdom og litteraturformidling til skoler kan løfte biblioteket. Nå ser hun fram til å hjelpe barn og unge låntakere til å finne sin bok.