OLJEMESSEN: Det er meldt om storinnrykk når ONS starter opp i Stavanger i dag med 60.000 deltakere.

Gjennom ONS-systemet har 125 privatpersoner eller familier valgt å leie ut boligen denne uka, noe som er mindre enn vanlig. Mange skal ha en plass å bo under besøket, men alle finner ikke hotell. Da er tjenesten airbnb.com en mulighet.

Flere har gått over til å bruke Airbnb for utleie. I Randaberg er det ikke mange som benytter seg av dette den uka ONS arrangeres, viser oversikten.

Faktisk er det bare et fåtall boliger via denne tjenesten ute på nett. Et søk viser at en av boligene har en pris per natt på kroner 3.800 denne uka, mens det for neste uke er noe rimeligere.

– I vårt ONS-system er den lengste avstanden vi har bolig, Randaberg. Ut over det har vi dessverre ikke oversikt over hvor folk pendler fra, sier kommunikasjonsdirektør Inger Johanne Stenberg, til Aftenbladet.

Ved tidligere ONS-arrangementer har man også opplevd at flere har måtte overnatte så langt sør som på Moi og Flekkefjord, eller nordover på Karmøy for så å pendle fram og tilbake.

Det er denne uka fortsatt muligheter for hotell i Stavanger, men det koster noe mer for tre-fire netter enn normalt.

Mye skjer rundt messeområdet ved Tjensvoll, men det er rigget for folkefest også rundt Vågen i Stavanger. Det er nemlig også en del som skjer der i løpet av uka.

Som vanlig når det er ONS, har flere firma lagt båter til kaien i Stavanger, noen av riktig god størrelse.

I løpet av dagene ONS varer er det meldt inn ni cruiseskip til Stavanger havn.

Vågen i Stavanger er rigget for ONS, for det skjer også arrangementer i dette området i løpet av uka. Foto: Skjermdump Aftenbladet.no