JULEDRØSEN: Jo da, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember. I dag er det 19. desember og tiden går fort mot jul, kanskje for fort – eller er man i rute?

Dagens gjest er styreleder i Randaberg Fotball, Frode S. Lindboe.

Julen er han enig i er en fin tid for litt av hvert, som at man tar en tur i kirken, spiser pinnekjøtt - og muligens dropper Sølvguttenes konsert til fordel for noe annet mange har sansen for, nemlig fotball.

Ryktene sier også at han er flink å bake, eller at han deltar i bygging av pepperkakehus.

Dirigent Fredrik Otterstad og dronning Sonja etter Sølvguttenes julekonsert i Dronning Sonja KunstStall, helt tilbake i 2016. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

1. Hvordan skal dere feire julen dette året?

– Vi feirer med familien, med ulike konstellasjoner de ulike dagene slik at vi får være sammen med alle. Julaften er det vår tur til å svinge oss på kjøkkenet. Er en viss fare for at Sølvguttene på tv ryker i år, til fordel Chelsea-Wolverhampton. Og så utelukker jeg heller ikke en tur i Randaberg kirke få å høre slektas aller yngste synge. Vår eldste datter, Helle, sang i mange år Stavanger domkirkes pikekor, og etter hvert hørte det faktisk med en dose kirkesang på julaften.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– I år blir det pinnekjøtt på julaften. Vi har hatt litt forskjellig de siste årene. Ingen fastlåst rett her. Og sånn er det resten av dagene også. Uansett tipper jeg vi skal få det ned.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Må vel gå tur med hunden. Caisa ser stort på dette med jul og gjør krav på langturen sin uansett.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Pepperkaker, sirupssnipper, kakemenn og krumkaker har vi fått på plass. Stort sett uten andre bidrag fra meg enn gode råd og løypemeldinger. Jeg liker vel egentlig best delfiakake, men like greit å stå over. Den går vel ikke inn under kategorien helsekost, akkurat. For øvrig hjelper jeg ungene med å montere pepperkakehus. De ble ikke beine i år heller.

5. Når dere skal handle julegaver – bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Når det gjelder shopping er jeg helt klart utenfor pallen i min familie.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen?

Det fineste med hele julen er alle de sosiale sammenkomstene og tilstelningene som er både privat, på jobb og i organisasjonslivet. Fint å ha en periode i året der vi koser oss ekstra sammen.