SOSIALT: I november ble som kjent Frivilligbørsen arrangert for aller første gang på Varen kulturscene, dette resulterte i flere titalls underskrevne avtaler, deriblant Randaberg menighet og Harestad skole sin avtale om å etablere «Vaffelekspressen».

I ettermiddag hadde åtte elever ved Harestad skole sin første levering, og det ble godt tatt imot av de som ble besøkt.

– Det ligger mye planlegging bak «Vaffelekspressen», og i første omgang var de fire elever, nå er de åtte. Det er givende å kunne sende frivillige elever til de som sitter hjemme alene, med en yatzyblokk og en vaffel, sier diskonimedarbeider Ingeborg Louise Voll, som har kjennskap til flere som ikke makter å bevege seg ut.

De har hengt opp plakater i leiligheter, levert informasjonsskriv i postkasser og informert grundig før de gikk i gang. Nå regner de med at det vil gå mellom 15 og 25 vafler hver mandag.

– Selv har jeg jobbet i hjemmetjenesten før jeg ble diakon her i Randaberg menighet, og derfor vet jeg hvor mye det betyr å få besøk, fortsetter Voll.

Vaffellukt: Ingrid Helland (f.v.), Anna Refsnes Karlsen og Martine Oaland hadde ansvar for vaffelstekingen. Foto: Simen Ingemundsen

Valgfaget «Innsats for andre» var på jakt etter oppdrag, mye derfor har det vært mulig å starte opp en «Vaffelekspress». Emballasjen har de fått sponset av Dagfinns Smørbrød, som var positiv til tiltaket.

– Det var vår første tur ut idag, og det gikk ganske greit, sier elevene etter å ha vært ute å levert. De er alle åtte glad i vafler, og gleder seg over å kunne avspasere noen timer etter en hyggelig mandags ettermiddag.

– De fire vi besøkte idag var veldig takknemlig for at vi gjorde dette, og ønsket oss tilbake, fortsetter jentene, som har hørt at folk utenfor sentrumskjernen ønsker besøk, men enn så lenge er det kun de som er bosatt i Randaberg sentrum som får besøk.

Med seg har de syltetøy, og som nevnt yatzy, men denne første ettermiddagen gikk til å bli kjent. «Vaffelekspressen» gangner alle, og gir dobbel glede. I tillegg får elevene anledning til å se om noe helserelatert er veien å gå etter endt ungdomsskole.