— Vi er ikke blant de hardest rammede, og er glad for at regjeringen utvider støtteordningen

Edd Meby er glad for at regjeringen har fått på plass en utvidet ordning for strømstøtte til idretten.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

STRØM: Regjeringen la like før helgen frem et forslag om å øke og utvide strømstøtten til idretten og frivilligheten.

Det er snakk om 90 prosent over 70 øre per kWt i perioden oktober 2022 til desember 2022.

Randaberg IL Fotball er ikke blant de hardest rammede som følger av strømutgifter, men Edd Meby er glad for at strømstøtten fortsetter da å være på samme nivå som for husholdninger.

— «Randaberg Fotball er så langt ikke av de hardest rammede av de økte strømprisene, men vi er takknemlig for at det finnes en støtteordning, slik at vi får kompensert en del av våre økte kostnader, sier han i en kommentar til Randaberg24.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier at vinteren kommer til å bli tøff for alle, men med dette får idretten og frivilligheten en ekstra drahjelp.

Gerd-Lillian Aasebø er engstelig for høsten og vinterens strømpris.

I Randaberg finnes det flere frivillige organisasjoner som sliter. Blant annet går strømøkningen utover RAMA som fikk en regning på 570 kroner sist måned. Gred-Lillian Aasebø sier det er et lite beløp, men siden de driver frivillig skal det ikke mange slike høye strømpriser før det går galt.

— Vi har søkt om støtte, men vet ikke om vi får. Vi prøver å bruke så lite strøm som mulig, skruer litt opp når vi er der. Det vil nok bli litt mer strøm utover i høst og vinter, sier hun til Randaberg24.

Sist uke kom også regjeringen med en oppfordring til energiselskapene om å innvilge betalingsutsettelse til frivillige lag og foreninger som venter på å få utbetalt strømstøtte.

I tillegg vil regjeringen sikre raskere utbetaling av strømstøtten for de som ikke har mulighet til å legge ut selv eller få utsettelse.

— Gjennom både økt bevilgning, bedre tilgang på betalingsutsettelser og raskere utbetaling gir vi idretten og frivilligheten økt forutsigbarhet gjennom vinteren, avslutter Trettebergstuen.

Publisert: