FLASKEPANT: Det er mange som er i aksjon når Rogfast bygges her i Randaberg. På mange arbeidsplasser er det da naturlig at det blir en del tomflasker til overs.

Pant gir som kjent kroner - også til Frivilligsentralen i Randaberg. Entreprenøren Implenia/Stangeland har i ett år samlet inn alle tomflaskene, som de gir til frivilligsentralen. Cirka 100 anleggsarbeidere drikker mye brus og energidrikk, som viser igjen på budsjettet til Frivilligsentralen.

– Vi har et årsbudsjett på cirka 100.000 kroner, og 20.000 av budsjettet kommer fra flaskene vi får av Implenia/Stangeland, forteller Morten Kvanvik Rønne som jobber i Frivilligsentralen Randaberg.

Dette forteller han til Statens vegvesen sin side på Facebook, siden som dreier seg om Rogfast.

Det finnes også planer for bruken av pengene.

– Vi skal samle 450 frivillige i Randaberg til en festaften med foredrag i Kulturhuset Varen. Det fortjener de, sier han, og legger til at alle gaver de mottar går til frivillig arbeid.

Det er forresten ikke første gang entreprenørene er med på slike prosjekter.

– Vi har tradisjon med å samle inn flasker til frivillige lag og foreninger. På E39 i Lyngdal- prosjektet er det Røde Kors som får panten, sier Kristine Helle Forsaa hos entreprenøren.

Det blir altså et godt bidrag, haugevis med flasker kommer til nytte.Neste steg er pantingen av mange, mange flasker.

– Vi bruker vanlige panteautomater, men vi må gjøre det ofte for at det ikke skal ta for mye tid, sier Kvanvik Rønne