VELDEDIGHET: — Setter veldig stor pris på at vi får dele ut overskuddsklærne fra barnebruktmarkedet, sier diakonmedarbeider Ingeborg Voll, da vi møtte henne i går ettermiddag. I hele kirkestuen var det klær og bamser lagt rundt på bordene.

Totalt hadde Randaberg menighet fått seks store og fulle IKEA-sekker med klær, og de har jobbet med å finne en dag som passer perfekt for kirken og de som ønsker klær. For det var i forrige uke at de mottok klærne.

Voll med noen av IKEA-sekkene, resten var lagt på bordene, se på bildekarusellen under ved å trykke på pilen til høyre. Foto: Simen Ingemundsen

— Ved å gi disse klærne til vårt nettverk, folk som er med på språkkafeen og leksehjelp, samt andre vi har sendt SMS til, vet vi at disse kvalitetsklærne kommer til gode, fortsetter Voll.

Hun takker søstrene Annette Rygg Kjærstad og Anne Brit Westby for at de valgte å donere dem til kirken.

— Spesielt takknemlig blir de som henter klærne i denne tiden vi lever i når alt er så dyrt. For det er litt av noen fine varer vi har fått, avslutter Voll, som kunne dele både barneklær og dameklær i stort volum.

Da klærne ble hentet. Foto: Privat

Søstrene Rygg Kjærstad og Westby melder at årets overskudd etter vårens og høstens barnebruktmarked ble på en kvart million, 250.000 kroner.

— Dette er noe vi er utrolig fornøyde med. Disse pengene ønsker vi også i år å donere til to barnehjem. Et barnehjem i Colombia og et barnehjem i Kenya, sier søstrene til Randaberg24.

I en rapport fra barnehjemmet står det at; midlene har gjort det mulig å fortsatt kunne bidra med forutsigbar støtte for å sikre at barna som bor på barnehjemmet fortsetter å få god omsorg.

— Støtten til barnehjemmene skal gå med til å dekke kostnader til mat, helsetjenester og medisiner, strøm, vann, sikkerhetsvakter og lønn til de ansatte på hjemmet. I tillegg blir støtten brukt til å dekke skolepenger, bøker, skoleutstyr, samt forsikringer for barna, legger Rygg Kjærstad og Westby til og avslutter.

— I romjula skal vi også sende flere bager med varme klær til et flyktningemottak i Kongsvinger.