NÆRINGSLIV: 13. mars åpnet ekteparet Macioszczyk restaurant i sentrum, og Drivhuset restaurant har vist seg å være en stor suksess.

De er rett og slett fornøyd med hvordan den første måneden har vært.

— Det har vært noen fine dager, men det gikk veldig tregt i påsken. Derfor er det gledelig å se at folk begynner å komme tilbake igjen, sier Patrycja Macioszczyk og legger til.

— Antall besøkende varierer fra dag til dag, men vi fyller opp et sted mellom fem og 20 bord med gjester daglig.

Ekteparet Macioszczyk har begynt å skjønne hva randabergbuen ønsker seg; de ønsker seg nemlig tradisjonell mat på menyen.

Bilde fra åpningen av Drivhuset restaurant den 13. mars. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Noe de ser økende interessen for er restaurantens komletorsdag, hvor komlene er laget ved hjelp av Pawel Macioszczyk sin egen oppskrift. I påsken gikk det unna med komler, og det etter en gradvis vekst. Det ble i påsken solgt 112 porsjoner.

Nå begynner ekteparet å tenke på tiden framover, og først på programmet står vårmarken 29. april og 17. mai. På nasjonaldagen skal de prøve å tilby koldtbord til sine kunder og annet som hører med nasjonaldagen.

— Vi skal prøve å få flere tradisjonelle retter på menyen vår framover, og jobber gradvis med å kunne tilby mer til lunsjretter til våre kunder.

Det kan bli flere slike opplevelser på Drivhuset restaurant i framtiden. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Patrycja takker kundene som viser interesse for restauranten, og som deler av sin kultur, og som lærer henne å prate norsk. Hun har merket forskjeller på kundene i Stavanger og kundene i Randaberg, spesielt med tanken på at randabergbuen er mer av den rolige sorten enn siddisene.

— Vårt største ønske er å gi randabergbuen det de ønsker, og vi vil prøve å servere noe ved siden av maten. Da vi åpnet restauranten hadde vi besøk av en saksofonist, dette er noe vi ønsker å gjøre mer, avslutter Macioszczyk.