Stian tar med pilene og satser på god «hiving» i NM

Stian Valset fra Randaberg skal delta på NM i dart.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

NM I DART: – Det starter med en ørliten velkomst-cup første kveld, som er i morgen. Den første kvelden er mest for moro, men en fin start på mesterskapet, sier Stian Valset.

Han har ligget i trening, kast etter kast - for det kreves om man skal hevde seg på resultatlistene når man spiller dart med de beste i landet.

– Mesterskapet samler så vidt jeg kan se mange av de beste spillerne i landet. Jeg spiller vanligvis e-dart, men denne helgen er el-pilene bytta ut med stål.

Stain skal lørdag spille NM for klubblag. Randaberg er ikke med, så Stian spiller for Østfold Stål som han også spilte for i fjor under NM på Lillehammer. Dette året arrangeres NM i Horten, en by som trolig er mer kjent som stedet man tar ferje mellom Moss og Horten, samt at det er byen for Marinemuseet.

– Østfold Stål stiller med fire lag til NM, totalt er det påmeldt 38 klubblag til mesterskapet.

Dette er altså vanlig dart, men i fjor ble Stian Norgesmester i det som heter Vdart, som er elektronisk dart. Sammen med Tamara Rachna, landets beste spiller, satte de to de andre spillerne i skyggen.

– Søndag er det duket for NM Singel, der er det totalt 141 påmeldte spillere hvorav 16 fra min klubb. Den siste tiden har det blitt endel trening med stålpiler for å være klar for dette NM der jeg skal hevde meg mye bedre enn forrige NM og jeg føler meg mye bedre forberedt denne gang.

Når han har sett listen over påmeldte så forteller han at hele eliten i dart i landet er representert. I fjor var det Vegard Elvevoll fra Tromsø som vant, og han er også favoritt dette året i Horten.

– Det blir kjempebra å treffe alle disse igjen og få spille side om side sammen med dem og ha mange gode samtaler. Dette er en god mulighet for å få utviklet meg selv i tillegg. Så nå er det bare å håpe at formen sitter godt og at det blir mye godt spill i NM.

Stian Valset fra Randaberg ble i fjor sommer NM-mester i det som heter Vdart. Han vant i klassen for par, sammen med landets beste kvinnelige dartspiller, Tamara Rachna. Denne helgen er det stålpiler som gjelder for Stian.
Publisert: