FRITID: Stadig flere møter opp på snekkerloftet i Forsamlingshuset, vi har skrevet om det populære tilbudet tidligere.

I går startet tilbudet opp igjen etter juleferie, og rekordmange deltok, hele 20 barn saget, spikret og pusset på prosjektene sine. De aller fleste hadde vært med tidligere, og hadde litt å fullføre på tidligere prosjekter før de kunne starte på noe nytt. For noen få var gårsdagens besøk på loftet deres første

For de som ikke vet hva snekkerloftet er, så er det et fritidstilbud annenhver mandag for barn i andre klasse og oppover. Vårens sesong varer helt fram til 5. juni, og i tillegg til å snekre byr de frivillige lederne på sang og andakt. Denne mandagen var det Hilde Malve som hadde tatt turen for å prate om sin tur til Afrika.

Før de fikk snekre, pusse og sage, ble det andakt og sang. Foto: Simen Ingemundsen

Christian, Jonas og Aleksander Bø er alle tre brødre, og har deltatt på snekkerloftet tidligere.

— Vi synes det er kjempegøy å lage ting, akkurat nå holder vi på å pusse delene til verktøykassene våre, sier de tre samstemt.

De håper at flere blir med å snekrer og pusser framover, for selv om det er 20 barn som deltar er det alltid plass til flere.

— Vi har vært med tidligere, og noe av det kjekkeste har vært å lage en båt. Nå gleder vi oss til å begynne på vårens oppgaver her på snekkerloftet, sier brødrene Bø som er enig om at de ikke kunne fått et mer trivelig fritidstilbud.