SKOLESTRUKTUR: Fristen for å sende inn innspill til høring i skolestruktursaken gikk ut i går. Sissel Oanæs Dahl som er en del av foreldregruppa kan melde om rundt 200 svar, og at hun enda ikke har hatt anledning til å lese gjennom alle.

— Har kun lest igjennom de fra FAU/SU, men jeg synes responsen har vært bra, sier Sissel Oanæs Dahl.

Foreldregruppens syn er uendret, hun mener at politikerne bør på nytt se på muligheten for å bygge en nedskalert 1-4 skole med mulighet for utvidelse til 7 trinn når elevtallet øker på Harestad skole.

— Foreldregruppen har undersøkt priser på ny nedskalert skole og satt dette opp imot vedlikehold av den gamle skolen. På lang sikt vil kommunen spare penger ved å bygge nå, kontra vedlikeholde i 15 til 20 år før de bygger ny skole, påpeker Dahl.

Foto: Arkivbilde

I modell 6 er Goa og Grødem skole klar på at det er umulig å gjennomføre på grunn av plassmangel. Grødem er også imot modell 5, mens Goa skole mener at den kan gjennomføres.

— Begge skolene anbefaler dagens modell 1, hvor vi har 3 stk 1 til 10 skoler på Randaberg. Positivt at en del viktige aktører peker på de samme innspillene som foreldregruppa har gjort i denne prosessen, fortsetter Dahl og legger til.

— Grødem vil nå få flere innbyggere når Grødemtoppen skal bygges med 80 til 90 nye boliger, samt de har introbasen hvor det kan komme flere elever nå fra Ukraina. Vi klarer ikke å se at Grødem skole da har plass til flere elever på sikt.

Dahl sitt mål i starten var å stoppe modell 5, da hun mente at en må ha en grunnskole i Randaberg sentrum.

— Barn og unge skal kunne gå og sykle til sin nærskole, ikke måtte ta buss, de skal få gå på skolen med sine venner og lærere de er blitt trygge på. Det er mange hensyn å ta her for barn, unge og lærere, sier Dahl og avslutter.

— Jeg er veldig glad for at jeg fikk med meg en flott gjeng som har engasjert seg i denne skolesaken, foreldregruppen, og alle gode innspill vi har fått fra andre innbyggere i denne prosessen. Nå håper jeg partiene tar seg god tid å lese gjennom innspill og komme frem til en god løsning, helst en ny nedskalert barneskole for 1 til 4 klasse.