POLITIKK: Det er flere nye lokalpolitikere som tar plass når det 5. oktober er møte i det aller første nye kommunestyret i Randaberg for de neste fire årene.

Cathrine Amundsen er en av de nye som skal være med, noe hun ser fram til.

Vi har stilt de samme spørsmålene til alle de nye lokalpolitierne.

1. Hva var det som gjorde at du engasjerte deg politisk - og hvorfor ble det partiet du nå skal sitte i kommunestyret for?

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, og for meg er det riktig å delta aktivt i å skape et godt samfunn med felles goder. Jeg har vært engasjert i Randaberg Senterparti i flere år, og kjenner meg godt igjen i det verdigrunnlaget som setter rammene for vår politikk. Lokallaget vårt er dessuten en god gjeng med et veldig godt engasjement.

2. Hvordan tror du det blir å være en del av kommunestyret?

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene i kommunestyret, men er samtidig ydmyk overfor de viktige beslutningene som skal tas, og tror det kan bli vanskelige prioriteringer som må gjøres.

3. Er du en "taletrengt" politiker?

– Nei, det tror jeg i utgangspunktet ikke, men jeg tar til orde for saker når jeg blir engasjert.

4. På hvilken måte har du forberedt deg på, nå for de neste 4 årene?

– Jeg deltar på partiets gruppemøter, og følger med på sakene som engasjerer i lokalsamfunnet vårt. Det er innbyggerne i Randaberg jeg er valgt inn for å representere, så for meg er det viktig å lytte til dem i saker som skal behandles.