POLITISK: Jeg er glad for å lese Arbeiderpartiets ordførerkandidats leserbrev angående at Arbeiderpartiet vil snu kommuneøkonomien. Det er på tide. Og vi håper det betyr at de vil begynne å stemme for forslag som faktisk forbedrer økonomien og, og ikke bare fortsette å klage over ting fra talerstolen. Samtidig som de stemmer for alle forslag som medfører økt lån og redusert disposisjonsfond.

Selv på det siste møtet stemte alle Lundbakk Denuts partifeller for alle forslag ordføreren hadde i behandling av tertialrapporten, som medførte økt låneopptak og redusert disposisjonsfond. Dette til tross for at det fantes et alternativ, og til tross for at Ivar Walde, som Lundbakk Denut helt riktig skriver i sitt leserbrev, uttrykte bekymring for kommuneøkonomien. Men fine ord hjelper ingen ting. Kun handling i form av vedtak hjelper. Der har Ap sviktet gang på gang.

Ap har støttet alle fremlagte budsjett denne fireårsperioden, og stort sett stemt for alle investeringer. Da blir det bortimot frekt å skrive at «det er kritisk at vår bekymring i perioden gjennomgående ikke har blitt delt og tatt på alvor av øvrige partier». Det er noen partiet som har forsøkt å gjøre noe. Venstre la frem et alternativ budsjett med lavere gjeldsgrad og stemte mot de siste forserte investeringene som kommunedirektøren og var imot. Ap stemte for. Det var Venstre som kjempet gjennom å få på plass et økonomireglement, og foreslo dette i mai 2020, mai 2021 samt mai 2022 før det ble endelig vedtatt et slikt reglement i september 2022. Så håper jeg virkelig at Ap nå har tenkt å handle og ikke bare prate de neste fire årene.

For velgere som er opptatt av kommunens økonomi, så er det bare ett parti som har vist at man tar økonomien nok på alvor til faktisk å handle og ikke bare prate. Det er ikke Ap, men Venstre.