KULTURPRIS: Siden 1984 har Sofusklubben vært aktiv her i kommunen. Mange av kommunens innbyggere har i løpet av de årene vært innom og fått et fint fritidstilbud.

I dag mottok Sofusklubben Kulturprisen. Solveig Bjørheim Andreassen, Klara Aadland og Terje Klüver startet klubben som dette året fyller 40 år.

– Sosiale nettverk og meningsfulle fritidsaktiviteter er viktige for alle. Klubben som får kulturprisen er en trygg og forutsigbar møteplass, hvor mange føler seg hjemme. Det er samlinger hver 14. dag. Et sosialt fellesskap med fokus på sang, andakt, aktivitet og mat, sa ordfører Jarle Bø da han leste opp begrunnelsen.

Han fortalte om samlinger hvor medlemmene blir både sett og møtt.

– De er med som både deltakere og medhjelpere, og bidrar til aktivitetene på klubbkveldene. Tilbudet drives i menighetens regi, og diakonen har en viktig rolle som tilrettelegger, fortsatte ordfører.

Videre gikk det fram at det legges ned en stor frivillig innsats for å drive tilbudet.

– Det legges ned en stor frivillig innsats for å drive tilbudet. Innsatsen til frivillige ildsjeler, som har bidratt i flere tiår har vært viktig for at klubben har eksistert i så mange år. Den siste tiden har mange, av naturlige grunner, takket av sin frivillige tjeneste i klubben. Med denne prisen vil vi takke dem for den innsatsen de har lagt ned gjennom mange år.

Og til slutt:

– Klubben fyller 40 år i 2024. Det er en glede å starte jubileumsåret med å tildele Randaberg kommunes kulturpris til Sofusklubben.