INNSAMLING: I formiddag avsluttet TV-aksjonsuken på Grødem skole, og i skrivende stund har skolen samlet inn litt i underkant av 100.000 kroner, som er langt over deres oppsatte mål.

Grødem skole har som tradisjon å årlig samle inn et høyt beløp til TV-aksjonen, i fjor endte skolen på 143.571 kroner, og året før der igjen en svimlende sum på 201.300 kroner.

Skolen har ikke bare tradisjon med å samle inn et sekssifret beløp, elevrådet har også tradisjon med å utsette sin rektor for ubehageligheter. Noe som ikke var noen unntak i år heller, bare at de i år ikke gjorde noe med utseende til Per Jarle Marsli.

— Takk for at dere holdt ut disse tre minuttene. Dokk er skikkelig gode til å finne på ting som er ubehagelig for meg, sier rektor Per Jarle Marsli til skolens elever etter å ha danset til Aqua sin sang «Barbie Girl» fra 1997.

Elevene lo godt da rektor kom syngende og dansende inn med lys parykk, rosa topp og kort skjørt. Det var nesten kjekkere det enn leksefri uke, det øvre målet nådde skolen i går. Når elevene får leksefri en hel uke, blir bestemt etter høstferien.

— Denne uken har gått over all forventning, akkurat slik vi hadde håpet det skulle bli, sier rektor Per Jarle Marsli til Randaberg24, som naturligvis er stolt over mer enn 120.000 kroner som har tikket inn til årets TV-aksjon.

Fruktkorger var det også betraktelig flere av enn det har vært tidligere, faktisk rekordmange. Så det var mange elever som begynte høstferien med frukt.

— Vi velger å holde Spleisen åpen videre, for det er enda en god del ting som skal skje etter høstferien, og så er ikke TV-aksjonen over riktig enda, sier elevrådslederne fra scenen.

Utenom en legendarisk dans, måtte rektor spise sterk mat og så ble han kastet på med svamp. Skolen har stort sett vært fornøyd med TV-aksjonsuken, etter høstferien venter blant annet Grødem Talenter.

— TV-aksjonen bringer skolen sammen, og det er ingen finere måte å skape samhold på, enn å holde den årlige TV-aksjonsuken, avslutter Marsli.

Se filmen av rektor Marsli danse til «Barbie Girl» i vinduet under: