TORGET: – Klart jeg savner kundene mine, og vet de savner meg, men i min alder må jeg prioritere annerledes, sier Arnfinn Askvik på 76, som har vært trofast i Randaberg sitt sentrumsbilde siden 1989.

– Det er ikke mange lørdagene jeg har måttet droppe siden jeg startet på slutten av 1980-tallet, men nå tar jeg en pause på ubestemt tid, og fortsetter med hjemlevering til mine faste kunder, legger han til.

Mye av ventetiden, på nye kunder, har Askvik brukt på å lese aviser. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Det er mange som har lurt på hvor Arnfinn Askvik har blitt av, han har ikke vært å se på torget av Randaberg siden før jul. Askvik har ikke bestemt seg for om han skal gi seg eller ikke.

– Lysten er der fortsatt, og jeg trives med å stå på torget å selge, det er jo tross alt noe jeg har gjort siden ungdommen. For før jeg startet i Randaberg, var jeg aktiv med torghandel i Stavanger, sier Askvik, som jobber på kirkegårdene i Randaberg som graver, han som graver «en seksti under».

Han skylder på været, for denne vinteren har ikke akkurat vært den mest innbydende for en torghandler som Askvik, og han legger ikke skjul på at kundene har blitt betraktelig færre siden begynnelsen av 1990-tallet.

– Jeg gleder meg til våren og sommeren, da er det alltid kjekt å stå i sentrum. Det er kjekt når det er folksomt på torget på Randaberg, men akkurat nå tørr jeg ikke å love om jeg dukker opp igjen, avslutter Askvik, som nyter pensjonisttilværelsen Vistvik.