UTDANNING: Søknadsfristen for valg av studieretning for ungdomsskoleelevene og valg av videregående skole nærmer seg. Onsdag 1. mars skal alle elever som er i ferd med å fullføre 10. trinn ha valgt seg videre i livet.

Randaberg24 har alt vært en tur innom Grødem skole og Goa skole, nå er turen kommet til Harestad skole for å høre med fem avgangselever om hva de har søkt seg inn på.

Aron Trevland Larsen (f.v.), Tord Hetland og Mads Haga. Foto: Simen Ingemundsen

Aron Trevland Larsen har valgt musikk, dans og drama linjen ved Bjergsted videregående skole, med ekstra fokus på musikk.

— Spiller gitar og har alltid vært interessert i musikk, ved å gå den linja får jeg dyrket interessen min litt ekstra de neste årene.

Hvis alt går etter planen kommer Tord Hetland inn på bygg og anleggslinjen ved Tryggheim videregående skole. Hans drøm er å bli byggingeniør og starte egen bedrift.

— Passer meg godt å gå den utdanningsveien, slippe den store mengden teoretiske fag. Jeg utdanner meg ikke akkurat til å sitte på kontor.

Mads Haga har søkt seg inn på Randaberg videregående skole, og er den eneste av de fem på det øverste bilde som har valgt den lokale skolen.

— Jeg har av interesse søkt meg inn på teknologi- og industrifag, og jeg har valgt Randaberg for det er en fin skole og ligger veldig nært hvor jeg bor, noe som jeg ser på som et stort pluss.

Aurora Brimsøe (t.v.) og Christina Grønnestad Foto: Simen Ingemundsen

Aurora Brimsøe er den eneste som har valgt studiespesialisering, men med toppidrett som fokus. Hun har ToppVolley Norge på Sand som sitt første valg og St. Svithun videregående skole som sitt andre valg.

— Jeg gleder meg til å trene meg opp til å bli bedre i Volleyball, samt å få noen år til å finne ut av veien videre.

Christina Grønnestad har valgt helse- og oppvekstfag ved Jåttå videregående skole, hennes største ønske er å komme seg bort fra Randaberg og bli kjent med nye folk.

— Jåttå synes jeg er en fin skole, og en fin plass å starte på nytt.

Bak er Christina Grønnestad (t.v.) og Aurora Bremsøe. Fremst er Mads Haga (f.v.), Aron Trevland Larsen og Tord Hetland. Foto: Simen Ingemundsen

De gleder seg alle fem til å bli ferdig med Harestad skole, få mer frihet og slippe så mye teoretisk. Nå ser Harestad-elevene fram til nye valg som skal tas, etter ungdomsskolen.