AVSKJED: I dag har Coop Prix på Grødem siste åpningsdag. Selv om hyllene er tomme, serveres det kake og kaffe til de som tar turen innom.

— Det er rart, spesielt og vemodig at dette er siste dag vi har åpent, sier Cathrine Bjørkås, Cecilia Ims og Ingvild Randeberg Aske og tørker tårer.

De skryter av arbeidsmiljøet, og har den siste tiden sett en etter en av de ansatte gå ut døren. De var 12, og nå er det kun tre igjen.

— Jeg og Cecilia har jobbet her i 7 år, og på de årene har vi skjønt hvor viktig våre kollegaer har vært. Miljøet blant oss ansatte har vært fantastisk, sier Bjørkås og får et nikk fra Ims og Aske.

Dette er omtrent det eneste igjen etter noen dager med «stengesalg». Foto: Simen Ingemundsen

Sist uke begynte «stengesalget», og torsdag var hyllene tomme. Fra tidlig om morgenen til seint på ettermiddagen var det flere meter med kø.

— Det var kjekt i starten, men da det roet seg ned gikk det inn over oss, da var det tomt i så og si alle hyller, forteller Bjørkås.

Hun skryter av kundene sine, som har gjort jobben til de ansatte på Coop Prix på Grødem så mye «kjekkere».

— De har gitt oss mye glede i hverdagen med alt de har delt med oss opp gjennom årene. Unger som handla lørdagsgodt her har nå blitt ungdommer/voksne, vi har sett de vokse opp og mange andre kunder gå gjennom flere av livets faser. Det er noe av det som sitter igjen etter alle disse årene, avslutter Bjørkås.